ȘtiriTech&IT

Samsung pregătește Galaxy S24 FE. Când l-ar putea lansa

Potrivit zvonurilor circulate din rândul furnizorilor de componente, Samsung va lansa Galaxy S24 FE mult mai devreme decât era anticipat, producătorul sud-coreean începând deja pregătiri pentru producția de serie.

Samsung a lansat Galaxy S23 FE în luna noiembrie 2023, dezamăgind în mare măsură cu o configurație rămasă cu cel puțin o generație în urmă, propusă la un preț mult prea mare. Iar dacă S23 FE este un eșec în materie de vânzări, atunci devansarea calendarului de lansare pentru următorul model FE poate fi o soluție de limitare a pierderilor.

Potrivit informațiilor oferite de publicația sud-coreeană The Elec, unul dintre furnizorii Samsung a început deja producția de serie a unor cipuri esențiale care vor intra în componența ecranului S24 FE, ritmul actual al pregătirilor indicând pregătirea unei lansări în perioada verii. Publicația menționează până și o fereastră de lansare, în perioada iunie-august 2024.

Cert este că un produs de categorie flagship-killer precum Galaxy S24 FE este de regulă fabricat în volume de ordinul milioanelor de unității, actuala etapă a selectării furnizorilor de componente neputând dura prea mult dacă lansarea este programată pentru perioada verii.

Galaxy S24 FE

Cât despre lista cu specificații Galaxy S24 FE, zvonurile privind folosirea cipului Snapdragon 8 Gen 3 sunt probabil nerealiste. În cel mai fericit caz, conducerea Samsung este suficient de motivată să obțină o lansare reușită după eșecul S23 FE încât să fii selectat direct chipsetul Exynos 2400, același folosit și cu versiunea europeană de Galaxy S24, în ideea că acesta este oricum livrat din fabricile proprii iar costurile pot fi amortizate relativ ușor. Cel puțin pentru consumatorii din SUA, nou lansatul Snapdragon 8s Gen 3 ar putea fi o alegere evidentă, mai ales dacă privești piața deja inundate cu produse foarte competitive bazate pe acesta.

Rămâne de văzut dacă Samsung va plusa capacitatea de 4500mAh oferită pentru acumulatorul actualului model FE, dar Galaxy S24 FE va fi cu siguranță oferit în carcasă cu protecție IP68 împotriva pătrunderii de apă și praf, respectiv finisaje premium din aluminiu șlefuit. Măcar viteza de încărcare ar putea fi ceva mai mare, 25W fiind mult prea puțin pentru un smartphone modern, indiferent de prețul cerut.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button