GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Jocurile pe care NU le-am văzut la E3 2021!

E3 2021 s-a încheiat și la finalul evenimentului online am rămas cu un gust amar. În afară de prezentarea celor de la Microsoft, restul producătorilor au reușit să dea cu bățul în baltă, iar astăzi vreau să vorbim despre cele mai bune jocuri pe care NU le-am văzut în cadrul expoziției. Acele titluri bune pe care le așteptam cu sufletul la gură, dar care au fost prea sfioase să-și arate fețele.

Ubisoft, unde este Beyond Good & Evil 2?

Prezentarea celor de la Ubisoft din cadrul E3 2021 a fost destul de seacă. Informații noi despre Far Cry 6, o prezentare a lui Riders Republic și cam atât… iar eu unul nu așteptam informații despre jocuri care știu deja că urmează să fie lansate, ci aș fi vrut să văd noutăți. În special, Beyond Good & Evil 2. Jocul trebuia să intre în Beta în 2019 și mă așteptam să primim măcar un teaser sau ceva informații cu ocazia marii prezentări, dar Ubisoft s-a făcut că plouă și cam asta a fost.

Beyond Good and Evil 2

Bine, hai că poate ăsta este un titlu mai puțin important in ierarhia producătorului. Dar dacă tot vorbim despre Ubisoft, unde sunt numele mari: unde este Splinter Cell, unde este Assassin’s Creed sau măcar Roller Champions? De ce a fost o prezentare atât de sărăcăcioasă? Poate că aveam așteptări prea mari, ori poate că E3 2021 ne-a arătat că evenimentele găzduite direct de producători sunt mai interesante decât o prezentare care încearcă să cuprindă mai multe studiouri sub aceeași umbrela.

Square Enix a fost o prezență dezamăgitoare

În aceeași sferă vorbim și despre Square Enix. Japonezii au venit cu mâna aproape goală și nu am primit informații despre Final Fantasy 16, nici vorbă de portarea pe PC a lui FF7 Remastered. Iar unde fanii se așteptau ca Eidos-Montreal să lucreze la un nou Deus Ex, aceștia au fost dezamăgiți de anunțul că studioul se va ocupa de un titlu Guardians of the Galaxy, iar după experiența cu Marvel’s Avengers, nu cred că mai are cineva vreun fel de așteptare.

Prezentarea Square Enix din cadrul E3 2021 a mers atât de rău încât toate trailer-ele prezentate în cadrul evenimentului au un raport îngrijorător de aprecieri versus reacții negative și ne arată cât de mult contează să asculți de fanii tăi și să le oferi ceea ce așteaptă, nu niște titluri care nu au nici o treabă cu speranțele acestora.

E3 2021 a fost un show foarte slab

Acum câțiva ani așteptam cu sufletul la gură E3 și toate prezentările din cadrul evenimentului. În ultima vreme situația s-a schimbat, iar 2021 a fost cea mai dezamăgitoare ediție de până acum. Înțeleg că pandemia a lovit destul de puternic, dar în același timp mi se pare o scuză patetică pe care unii producători o bagă la înaintare pentru a motiva lansări slabe, întârzieri care nu erau neapărat necesare și o metodă ieftină de eschivare. Și mă face să mă întreb, oare ce se va întâmpla după ce pandemia va trece? Cu ce motive jalnice vor mai apărea ca să își spele păcatele?

Altă chestie care nu pot spune că mi-a plăcut a fost prezența a mult prea multe jocuri indie. Nu mă înțelegeți greșit, apreciez foarte mult titlurile create de studiouri independente și adesea, sunt mai bune decât multe jocuri cu bugete mari de la companii precum EA și Ubisoft, dar nu îmi place să văd cum un eveniment dedicat fix lansărilor fastuoase este inundat de jocuri pe care mulți dintre noi le vor trece cu vederea, sau le vor juca maxim o dată, uitând de ele după aceea.

Singură prezență cu adevărat serioasă din cadrul E3 2021 rămâne Microsoft, cu prezentări ca la carte, jocuri noi și interesante, noutăți despre cele mai populare titluri deja existente pe piață și anunțuri despre frigidere de gaming și servicii. Așa se face o prezentare și mai mulți producători ar trebui să ia aminte, dar asta o să o vedem abia în 2022, dacă până atunci evenimentul ăsta nu va deveni irelevant.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button