GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Xbox și Bethesda au furat show-ul în cadrul E3 2021: Forza Horizon 5, Halo Infinite și multe alte anunțuri!

Una dintre cele mai tari prezentări din cadrul E3 2021 a fost cea găzduită de Xbox alături de Bethesda în care am primit o mulțime de anunțuri, care mai de care mai interesante. Capul a afiș al prezentării a fost Forza Horizon 5 pe care l-am putut vedea într-un trailer de prezentare, ca mai apoi să ne delectăm privirea cu secvențe de gameplay. Alături de acesta, nume precum Halo Infinite, Starfield, STALKER 2: Heart of Chernobyl sau Psychonauts 2 au completat una dintre cele mai impresionante prezențe din istoria evenimentului.

Forza Horizon 5 – Nebunia cu mulți cai putere revine pe Xbox și PC

Forza Horizon 5 duce mai departe atmosfera de festival combinată cu adrenalina curselor la viteză mare și poartă jucătorii pe teritoriul foarte variat din Mexic.  Noul joc va profita la maxim de puterea oferită de Xbox Series X și se folosește de tehnologia de ray tracing pentru a recrea cât mai fidel locațiile. Prezentarea s-a bazat foarte mult pe tehnologia din spatele jocului, însă am primit și informații despre noua poveste, modurile de joc pe care le vom putea încerca și mașina vedetă: Mercedes-AMG Project ONE!

Aventură începe pe data de 9 Noiembrie 2021 atunci când Forza Horizon 5 va fi lansat pe Xbox Series X|S, Xbox One și PC. În plus, jocul va fi disponibil day-one și prin intermediul Xbox Game Pass.

Am aflat în sfârșit care este soarta lui Halo Infinite

Halo Infinite trebuia să fie lansat odată cu Xbox Series X|S, însă planurile celor de la Microsoft nu au mers atât de bine și jocul a fost amânat. După o perioadă lungă de așteptare, aflăm în sfârșit câteva informații noi despre joc prin intermediul unui trailer care prezintă modul multiplayer free-to-play. În plus, ne-a fost confirmată și o campanie single-player epică care va fi disponibilă contra cost și faptul că ne vom bucura de noile aventuri ale lui Master Chief în decursul acestui an, cândva prin iarnă.

Diablo 2 este readus din morți prin intermediul unei remasterizari

Cum tot sunt la modă jocurile remastered și remake, fanii Diablo vor fi fericiți să afle că Diablo II Resurrected a primit o dată de lansare prin intermediul unui nou trailer. Jocul este considerat de mulți fani ca fiind cel mai bun din serie și tatăl RPG-urilor moderne, iar acum revine pregătit să încânte o nouă generație de jucători prin grafica remasterizata și gameplay-ul classic care a consacrat seria.

Diablo II Ressurected va avea și un mod multiplayer care intră în stadiul Beta în August. Jocul complet va fi lansat pe 23 Septembrie 2021 pe PC, Xbox One și Xbox Series S|X.

Bethesda ne trimite într-o călătorie în spațiu cu Starfield|

Nu este prima oară când auzim de Starfield, un joc creat de Bethesda și care ne trimite în ultima mare călătorie a civilizației umane. Informațiile despre joc sunt limitate, însă trailer-ul prezentat în cadrul E3 2021 a fost destul de spectaculos încât să creeze ceva hype pentru acest titlu. Jocul va fi lansat la finalul anului 2022, deci mai avem o grămadă de timp în care să primim informații despre el.

O colecție interesantă de sequel-uri

Prezentarea Xbox din cadrul E3 2021 a fost bogată în anunțuri, iar printre acestea s-au numărat și câteva continuări ale unor francize iubite de mulți jucători. Mix-ul conține nume mai mult sau mai puțin cunoscute, cu francize deja clasice care încă au o bază de fani stabilă și dornică să exploreze mai mult:

  • Psychonauts 2 – Despre continuarea jocului din 2005 se vorbește deja de câțiva ani. Între timp s-a confirmat a doua venire a psihonauților, dar nimeni nu știa cum și când se va întâmpla; asta până acum. Jocul celor de la Double Fine va fi lansat pe dată de 25 August 2021 și va fi disponibil pe consolele Microsoft, PC și Game Pass.
  • STALKER 2: Heart of Chernobyl – Seria de jocuri survival-shooter revine după o absență de mai bine de zece ani și explorează iarăși zona devastată de accidentul nuclear de la Cernobîl. Trailer-ul a debutat în cadrul E3 2021 și conține și secvențe de gameplay care ne arată grafica superbă a noului joc ce va fi lansat pe 22 Aprilie 2022.
  • The Outer Worlds 2 – După succesul înregistrat de primul titlu, Obsidian Entertainment a anunțat lansarea unui sequel. Informațiile sunt foarte limitate în acest moment, dar se pare că jocul va fi lansat curând pe consolele next-gen de la Microsoft și pe PC.

Războaie, vampiri și munți plini de zăpadă proaspătă!

În cadrul prezentării E3 2021 nu am primit doar informații legate de jocuri și produse Microsoft și Bethesda, dar am putut vedea și imagini noi din jocuri produse de alte studiouri. Unul dintre acestea a fost Battlefield 2042 care a primit un gameplay trailer extrem de interesant în care vedem în acțiune sistemul de vreme dinamică și modul în care tornadele și furtunile de nisip afectează luptele cu până la 128 de jucători pe aceeași hartă. Iar dacă războiul modern nu e pe placul tău, poate că vrei să te lupți cu zombi în Back 4 Blood, urmașul de sânge al lui Left 4 Dead care va fi disponibil în ziua lansării pe Xbox Game Pass.

Alături de lansările cross-platform, mai avem și câteva jocuri deja lansate care acum vor fi disponibile și pe Game Pass: Hades, Microsoft Flight Simulator, Among Us, Yakuza: Like a Dragon și toate jocurile pe care le-am menționat în acest material.

Iar pentru a încheia cum trebuie, prezentarea de la E3 2021 a inclus și câteva jocuri noi care vor îmbogăți și mai mult librăria de titluri disponibile pe platformele de la Microsoft. Printre acestea avem și Shredders, un joc care m-a dus imediat cu gândul la SSX și gameplay-ul plin de adrenalină al acestei serii. Alături de el am văzut și Contraband (un joc co-op open-world cu acțiunea plasată prin anii ’70), Twelve Minutes (un joc thriller interactiv care se joacă în reprize a câte 12 minute), Replaced (platformer sci-fi cu grafică pixel art), Atomic Heart (cu acțiunea în Uniunea Sovietică, anul 1955, jocul pare o combinație între Bioshock și Fallout) și în final, Redfall (un shooter co-op care se desfășoară într-o lume deschisă explorării cu scopul de a supraviețui unor hoarde de vampiri).

Un mini-fridiger Xbox și o reîmprospătare de aspect a carcaselor de jocuri

Cred că am fost destul de clar în subtitlu când am scris „mini-frigider” de la Xbox. După ce oamenii au făcut glume cu privire la aspectul noii console, Microsoft a luat aminte și a adus la viață unul dintre cele mai trăznite proiecte pe care le-am văzut în ultima vreme. Și mai mult de atât, i-au făcut și un trailer de prezentare. Cu cât mă uit mai mult la acest frigider, cu atât mă gândesc că am nevoie de el, astfel s-ar putea să fiu unul dintre nebunii care-l cumpără odată ce va fi disponibil pe piață.

Și tot din sfera Xbox, vorbim puțin și despre aspectul carcaselor de jocuri. În timp ce Sony și Nintendo experimentează de la o generație la alta când vine vorba de aspectul carcaselor, trecerea de la One la Series X|S a fost dezamăgitoare. Însă Microsoft nu a rămas cu mâinile în sân și a prezentat in cadrul E3 2021 cum vor arăta de acum noile jocuri lansate pentru generația actuală de console. Carcasa rămâne verde, însă coperta va avea mai mult spațiu pe verticală, iar emblema va fi afișată într-un colț, păstrând un aspect minimalist.

Xbox Series X|S One coperta

O prezentare pe cinste din partea Microsoft și Bethesda!

A trecut ceva vreme de când n-am mai văzut o prezentare atât de bună în cadrul E3 și mi-a amintit puțin de vremurile în care eram puștan și stăteam cu sufletul la gură să văd ce nebunii mai lansează studiourile favorite în fiecare an. Microsoft și Bethesda au reușit să livreze o prezentare care oferă ceva pentru toată lumea, indiferent de gusturile pe care le ai in materie de jocuri.

Asta a venit ca răspuns la toate nebuniile pe care le-a anunțat și Sony încă dinainte de lansarea lui PlayStation 5 și cred că pentru prima dată, lupta pare destul de egală între cele două console, iar exclusivitatea care se aplică și la PC din partea Microsoft nu face decât să ofere și mai multe moduri în care să te poți bucura de super titluri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button