Tech&IT

Primul iPhone cu ecran pliabil arată ca monstrul lui Frankenstein

Dispozitivul a fost făcut artizanal de către, evident, chinezi

După ce în 2019, piața telefoanelor a fost zguduită de lansarea primelor pliabile, a devenit doar o chestiune de timp până când Apple, unul dintre cele mai mari nume din industrie, va prezenta lumii varianta lor de iPhone care se îndoaie. Deși nu am văzut nici un produs final până acum, mai multe patente au fost înregistrate de companie iar zvonurile cum că Apple va scoate iPhone Fold (sau cum se va numi dispozitivul) circulă deja pe internet de ani buni.

Și uite așa se face că cineva, pesemne sătul să aștepte după gigantul din Cupertino să îi îndeplinească visul, a luat taurul de coarne și a convertit un iPhone într-un dispozitiv pliabil în toată regula, conform publicației 9to5Mac. Folosind balamaua de pe un Motorola RAZR (al cărui recenzie o găsești aici), creatorul acestui dispozitiv de-a dreptul blestemat, denumit iPhone V, a reușit să facă ceva ce Apple nu a reușit până acum.

Pentru a face posibilă această conversie, cei care s-au ocupat de asta au fost nevoiți să taie șasiul unui telefon normal pe jumătate și să modifice mai multe componente interne cum ar fi placa de bază sau bateria. Apoi, balamaua de pe Motorola RAZR a trebuit și ea modificat substanțial pentru a putea fi făcută să se potrivească în șasiul unui iPhone.

Mai interesant este faptul că ecranul, cea mai importantă parte într-un astfel de ansamblu, nu este unul third-party, împrumutat de pe alt telefon deja pliabil. Băieții au luat ecranul unui iPhone X, primul telefon Apple cu notch și ecran OLED, pe la care au umblat puțin: au scos stratul ecranului care se ocupă de 3D Touch, tehnologia super interesantă și abandonată de Apple, pe lângă stratul gros de sticlă din față. Volumul de muncă a fost extrem de mare, iar rezultatul… arată ciudat.

Pare cumva că ecranul se topește peste el, ceea ce este o performanță absolută. Mai mult, pentru că Apple a optimizat iOS pentru iPhone-uri plate, sistemul de operare nu are interacțiuni cum ar fi să separe ecranul în două zone separate atunci când telefonul este îndoit doar pe jumătate, iar aplicația de cameră arată tare greșit.

 

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button