Tech&ITTelefoane

iOS 16.2 va veni, printre altele, cu suport îmbunătățit pentru widget-urile de pe lock screen

După ce recent Apple a lansat versiunea de iOS cu numărul 16.1 pe dispozitivele compatibile, a venit vremea să ne îndreptăm atenția către ce urmează. Aflată deja în beta, versiunea 16.2 promite să aducă suport pentru mai multe widget-uri pe lock screen, Live Activities pentru meciurile sportive, și aplicația Freeform, care permite mai multor utilizatori să deseneze și să lucreze pe o singură tablă virtuală. Să le luam pe rând.

Primul lucru despre care vreau să-ți povestesc este suportul pentru widget-uri. Încă de când a fost lansat iOS 16.0, lock screen-ul meu a fost plin de atât de multe astfel de widget-uri câte am putut să pun, iar alte trei bazate pe funcția Sleep vor fi adăugate curând. Concret, aici avem de-a face cu trei widget-uri, unul care îți spune cât timp ai dormit, altul care are o bară ce reprezintă calitatea somnului, iar al treilea, care este și cel mai mare, îți arată și cât ai dormit, dar și cât de bine ai dormit.

ios 16.2 sleep

Un alt feature care va ajunge pe telefoanele noastre este suportul pentru notificările de tip Live Activities pentru meciurile sportive. Din câte am observat, în acest moment nici o aplicație nu folosește această funcție, cel puțin nu una din aplicațiile uzuale care merg în România, așa că trebuie să mai așteptăm și să vedem dacă vom avea parte de acest tip de notificări.

ios 16.2 activities

A treia funcție este lansarea aplicației Freeform, arătată pe scenă în timpul prezentării iOS 16. Această aplicație este practic o tablă albă pe care mai mulți utilizatori pot desena, nota chestii, adăuga poze sau videoclipuri și multe altele. Fiecare acțiune pe care cineva o face apare pe toate dispozitivele conectate, iar aplicația asta promite să crească productivitatea echipelor care o folosesc.

ios 16.2 freeform

Se pare că iOS 16.2 va vedea lumina zilei undeva la mijlocul lunii decembrie, conform speculațiilor care circulă în online. Cu toate astea, sper ca această actualizare să nu mai vină cu probleme legate de autonomie, așa cum am mai întâlnit în alte versiuni ale sistemului de operare.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button