Tech&ITTECHTelefoane

O funcție nouă a iOS 16 poate afecta durata de viață a telefonului

iOS 16 a venit cu ceva noutăți interesante, iar pe lista de caracteristici noi regăsim și „keyboard haptics” prin intermediul căruia telefonul vibrează atunci când apeși pe tastatura virtuală. Asta conferă un răspuns la fiecare apăsare și face întregul proces să se simtă mai natural. Funcția a prins bine și utilizatorii de iPhone au fost mulțumiți de introducerea ei. Există și o parte mai puțin plăcută însă, mai exact impactul asupra bateriei care crește odată cu activarea noii funcții.

iOS 16 Apple iPhone

Apple au confirmat treaba asta, susținând că activarea vibrațiilor poate afecta durata de viață a bateriei. Nu știm exact ce impact are, dar dacă a fost nevoie de un comunicat oficial trebuie să fie măricel. Iar dacă ați activat vibrațiile trebuie să țineți cont de faptul că Low Power Mode nu le dezactivează, așa că trebuie să faceți asta manual dacă vreți să salvați câteva procente de baterie când sunteți prinși în offside cu telefonul descărcat.

Cât despre iOS 16 în sine, pot confirma că pe iPhone Xs Max am văzut un impact însemnat asupra bateriei după upgrade. Problema a durat puțin însă, iar o actualizare la iOS 16.0.2 a rezolvat și chestiunea asta. Cu toate astea, cea mai nouă versiune a sistemului de operare de la Apple pare cea mai problematică de până acum. Folosesc un iPhone de vreo doi ani și până acum nu am avut nimic de comentat vis-a-vis de componenta software, dar totul are un început.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button