PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel pare că va dezvălui placa sa video luna viitoare

Umblă vestea prin presă că Intel nu va prezenta doar informații despre arhitectura procesoarelor sale luna viitoare, ci și despre eforturile sale de a crea o placă video nouă.

Nu este deocamdată cunoscută data la care acest eveniment va avea loc sau dacă va fi un eveniment separat de cel care va fi organizat peste două săptămâni. Conform informațiilor obținute de Digitimes, în cadrul prezentării se vor oferi detalii despre noul GPU, cu nume de cod Arctic Sound, pe care îl vom vedea pe piață abia în anul 2020. O prezentare a sa la CES, în ianuarie, era deja promisă de câteva luni bune.

Placa video este construită de o divizie la conducerea căreia se află Raja Koduri, fostul șef al Radeon Technologies Group la AMD. Arctic Sounds promite să fie o placă ce va fi în stare să îndeplinească nevoile curente ale pieței de consum larg, având capabilități suficiente pentru gaming și urmând să vină în ajutorul efortului companiei de a se extinde în domeniile de AI și Machine Learning.

Arctic Sound nu este prima încercare a celor de la Intel de a face o placă video dedicată. Prima a venit sub forma lui i740 cu 20 de ani în urmă, un produs care a eșuat să capete tracțiune pe piață, dar a servit ca baza componentei grafice integrate din procesoarele Intel de acum câțiva ani. Apoi a fost Larrabee, o încercare de a construi o placă video din nuclee x86 multiple, care urmau să emuleze orice fel de instrucțiune necesară, în așa fel încât să nu conteze ce tip de shader nou sau de API urma să apară pe piață, toate fiind implementabile la nivel de driver. Proiectul a fost anulat ca un produs dedicat publicului larg în vremurile mai tulburi ale companiei (care nu au prea încetat de atunci), dar și-a continuat existența ca seria Xeon Phi.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button