PCȘtiri ITTECH

Intel promite să explice viitorul companiei luna viitoare

Săptămâna aceasta am avut parte de un eveniment de presă destul de interesant, organizat de către AMD, în care au fost detaliate planurile de viitor ale companiei. Știți voi, ceva ce nu prea este clar despre Intel de ceva vreme.

Așa că marea companie dorește să repare asta, anunțând propriul eveniment în luna decembrie în cadrul căruia va oferi informații despre arhitectura viitoarelor sale procesoare. Acest eveniment este necesar, pentru că incertitudinea care aplanează asupra viitorului produselor Intel nu face vreun beneficiu finanțelor sale. Nu de alta, dar potențialii clienți din sectorul Enterprise, centrele de date și toate cele, cam vor să știe că au o cale de upgrade simplă atunci când trec la o platformă nouă. Cu Intel, deocamdată asta este o incertitudine, în timp ce AMD promite că cel puțin până în 2020 va menține compatibilitatea platformei cu același socket ca în 2017.

Era o vreme în care această incertitudine nu exista, de la Sandy Bridge și până la Skylake, Intel avea un plan clar definit cu evoluția procesoarelor sale. Vechiul sistem Tick-Tock, de arhitectură-micșorare, funcționa ca un ceas elvețian până când a venit Broadwell, a cărui micșorare la 14 nanometri a întârziat, așa că am primit un Haswell Refresh, iar de la Skylake s-a dus totul naibii. În loc să primim Cannon Lake în 2016, tot ne lălăim cu Kaby și Coffee, poate ajungând la Cannon până în 2020, dar măcar avem parte de mai multe nuclee.

Poate evenimentul din 11 decembrie va elucida misterul.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button