Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Intel dezvăluie specificațiile noilor procesoare Rocket Lake Xeon W-1300

După ce Intel ne-a pus în sfârșit pe tavă Rocket Lake, o serie interesantă, dar totuși mediocră, de procesoare, a sosit vremea ca o nouă iterație să își facă apariția, însă într-un mod ceva mai subtil. Xeon W-1300 este o iterație destinată mai degrabă sistemelor entry level, datorită graficii integrate și a HyperThreading-ului.  Și da, încă funcționează pe arhitectura 14nm, în vreme ce IBM se laudă cu primul chip de 2nm din lume. Dar asta este altă poveste.

Procesoarele Xeon W-1300 de la Intel au la bază platforma W480 și sunt compatibile cu memoriile ECC DDR4-3200, cu device-urile PCIe 4.0 (20 lanes) și AVX-512. Pe partea de grafică, procesoarele integrează soluția Xe UHD P750. Consumul variază în funcție de modelul din serie, astfel încât un Xeon-W1390T are un TDP de 35W, în vreme ce modelele Xeon-W-1350P/1370P/1390P ajung și la 135W.

Ce specificatii au procesoarele Xeon W-1300 de la Intel?

La fel stă treaba și cu frecvențele de bază. Există modele din seria Xeon W-1300 care funcționează cu viteza luminii stinse, la 1.5GHz, la fel cum sunt prezente și variante care ating 4.00GHz. În ceea ce privește overclock-ul, W-1390P este cel mai puternic, atingând 5.30GHz. Nucleele dictează și memoria cache, deci variantele 8-core au 16MB, iar cele 6-core aduc 12MB.

În tabelul de mai jos (mulțumită KitGuru) regăsiți specificațiile cu care se laudă noua serie Intel Xeon W-130, disponibilă în curând:

Intel Xeon W-1300 specificatii procesoare

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button