Tech&ITȘtiri

HUAWEI inovează din nou: ceasul cu cadran amovibil și căștile cu senzor de puls

HUAWEI a fost tot timpul genul de companie care și-a asumat riscuri, dar se pare că în ultima vreme sunt și mai dispuși ca niciodată să scoată produse unice și ușor experimentale pe piață. Am vorbit în trecut despre un smartwatch care are și o pereche de căști wireless integrate în carcasă și nu de mult Tudor a făcut review la HUAWEI Watch D, un alt smartwatch cu un truc interesant.

Ceasul cu cadran amovibil: HUAWEI Watch GT Cyber

Acum, compania va lansa unul dintre cele mai ambițioase smartwatch-uri ale sale: HUAWEI Watch GT Cyber. Ce este special la acest ceas inteligent este că, atunci când vrei să schimbi look-ul dispozitivului pentru a-l asorta la activitatea pe care urmează să o faci (sport, muncă sau ceva elegant), nu schimbi doar cureaua, ci și cadranul exterior cu totul.

Practic, tot hardware-ul este concentrat într-un soi de pastilă rotundă, iar întreaga carcasă se schimbă de la o curea la alta. Această abordare de design este o premieră pentru acest segment, și chiar sunt curios cum va evolua asta. Inițial, HUAWEI Watch GT Cyber a fost anunțat tocmai în octombrie anul trecut, dar abia acum dispozitivul va fi lansat internațional.

În Mexic, Watch GT Cyber va fi disponibil pentru prețul de puțin peste 210 dolari (curând și în România probabil) iar printre cele mai interesante funcții și specificații se numără: autonomia bateriei de 7 zile, rezistența la apă de până la 5 ATM și senzorii pentru măsurarea oxigenului din sânge și a stresului. Mai multe detalii despre ceas aici.

Căștile care îți ascultă inima: HUAWEI FreeBuds Pro 2+

Dar regula asta care implică lansarea de produse speciale nu se oprește doar la segmentul de ceasuri inteligente. Există zvonuri cum că HUAWEI va implementa un senzor pentru măsurarea pulsului pe modelul FreeBuds Pro 2+, conform Huawei Central. Da, ai înțeles bine. Se pare că vei putea să îți măsori bătăile inimii în timp ce asculți muzică, totul cu același dispozitiv.

Și asta nu e tot, pentru că se pare că implementarea nu va lăsa de dorit. Pe lângă funcția în sine, HUAWEI FreeBuds Pro 2+ vor putea să te alerteze atunci când pulsul tău a fost mare sau mai mic pentru o perioadă mai lungă de timp. Asta este o veste bună pentru cei care nu au un smartwatch, pentru că întreaga funcționalitate a fost integrată în această pereche de căști.

Aceste căști nu sunt încă lansate și nu avem o estimare în acest sens, dar eu cred că ne putem aștepta să le vedem pe rafturi undeva anul acesta. În rest, HUAWEI FreeBuds Pro 2+ sunt dezvoltate în parteneriat cu Devialet și vor veni cu certificare Hi-Res Wireless Audio pentru un sunet cât mai bun.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button