Tech&ITȘtiriTECH

HUAWEI lansează un ceas inteligent care ascunde o pereche de căști wireless

Piața de dispozitive purtabile crește, încet dar sigur, de la an la an. Și asta reprezintă o oportunitate foarte bună pentru producători noi, dar și pentru cei consacrați deja, să experimenteze cu tot felul de implementări care mai de care mai futuriste sau ciudate.

Și HUAWEI este unul dintre aceste brand-uri consacrate care vor să își încerce mâna la câte un dispozitiv avangardist, iar dispozitivul arătat recent poate fi considerat așa. Pe o rețea de socializare foarte populară în China, compania a dezvăluit un nou ceas inteligent.

Și nu vorbesc despre proaspăt-lansatul HUAWEI Watch GT 3 SE (al cărui review îl poți citi aici), ci despre HUAWEI Watch Buds, un model care, conform unui hands-on apărut pe net, adăpostește o pereche de earbuds wireless sub ecran. Acest design 2-în-1 este cu adevărat ceva nemaivăzut, deși am câteva semne de întrebare la adresa lui.

În primul rând, nu cred că asta este cea mai eficientă variantă din punct de vedere al autonomiei bateriei. Asta înseamnă că bateria de 410mAh cu care este echipat dispozitivul va trebui să țină în viață atât ceasul (cu notificările, vibrațiile și alertele de rigoare) și să mai și încarce căștile pe deasupra.

Sigur, unii vor spune că dacă nu folosești foarte mult căștile vei avea o autonomie bună, dar ăsta e un argument invalid. Dacă nu folosești mult căștile, ia-ți un ceas tradițional. În timp ce bateria ține cam două săptămâni pe HUAWEI Watch GT 3 SE, pe Watch Buds te poți aștepta la 3 zile maxim.

În al doilea rând, trebuie să recunosc că îmi este puțin teamă de rezistența produsului. HUAWEI spune că a testat balamaua de 10.000 de ori, și din calculul meu scurt rezultă că, dacă deschizi sau închizi clapeta de 6 ori pe zi, atunci ar trebui să reziste 1666 de zile. Nu asta e problema, ci rezistența clapetei în sine, care ar putea fi insuficientă, dar asta putem vedea doar după ce modelul ajunge și pe mâna noastră.

Și acum că am menționat de asta, nu sunt sigur că va ajunge și pe mâna noastră. HUAWEI Watch Buds a fost lansat în China pentru un preț echivalent cu puțin peste 400 de euro, iar compania nu a menționat nimic de o lansare worldwide în viitor. Putem totuși să sperăm, pentru că ne cam roade curiozitatea…

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button