ȘtiriTech&IT

HTC U24 Pro ar putea fi primul telefon nou lansat de HTC în 2024

HTC promitea spre finalul lui 2023 că va lansa cel puțin două noi telefoane mid-range în fiecare an. Iar acea promisiune pare că se adeverește, HTC U24 Pro luând drumul magazinelor europene înainte de jumătatea acestui an.

HTC a livrat de-a lungul timpului unele dintre cele mai reușite telefoane cu Android, însă vremurile când HTC era în aceeași ligă cu Samsung pe segmentul telefoane high-end au apus. Totuși, compania al cărei business cu telefoane reprezintă activitatea principală nu a luat exemplul LG, anunțând exist-ul din piața smartphone. Aparent, după ce a reușit să atragă o mai bună finanțare, conducerea companiei a promis timid că de acum HTC va lansa câte două noi modele smartphone în fiecare an.

Aparent, acționarii HTC au fost motivați de succesul seriei de anul trecut, U23 și U23 Pro, care a obținut vânzări cu 30 % mai bune decât predecesorul HTC Desire 22 Pro.

Potrivit surselor din industrie, HTC U24 Pro ar fi primit undă verde pentru punerea în fabricație, următorul smartphone de buget de la HTC fiind așteptat cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3, ajutat cu 12GB memorie RAM. Din păcate, în afara suportului Bluetooth 5.3 și includerea unui firmware bazat pe Android 14 nu avem alte detalii de care să putem fi siguri. Probabil că HTC va include cel puțin un ecran OLED de 6.7 inch cu rată de refresh la 120Hz, regăsit deja la seria U23 Pro.

Un alt detaliu care rămâne de lămurit este disponibilitatea lui HTC U24 Pro în piețele globale, HTC nereușind să lanseze actuala serie U23 în afara pieței locale din Taiwan.

Deși cândva s-a bucurat de notorietate în piețele globale, HTC a rămas un brand aproape anonim pentru noile generații de adolescenți, ceea ce ar putea fi o problemă în condițiile unei oferte smartphone centrată exclusiv pe gama low-cost. În plus, criteriile care decid acum loialitatea față de un brand smartphone sau altul s-au schimbat și ele în mod considerabil, favorizând mari jucători precum Samsung și Google, care dispun de resursele necesare pentru a oferi și alte avantaje în afara dotărilor hardware superioare raportat la prețul cerut. Spre exemplu, 5 sau 7 ani cu acces la actualizări garantate de firmware și funcții exclusive bazate pe AI.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button