ȘtiriTech&IT

HTC promite că va lansa două noi telefoane mid-range în fiecare an

HTC a livrat de-a lungul timpului unele dintre cele mai reușite telefoane cu Android, însă vremurile când HTC era în aceeași ligă cu Samsung pe segmentul telefoane high-end au apus demult. Totuși în loc să urmeze exemplul LG anunțând ieșirea completă din piața smartphone, HTC încă se luptă pentru supraviețuire, promițând timid că de acum va lansa câte două noi modele de telefoane în fiecare an.

Deși, cândva a avut destul de mult succes și la gama high-end, HTC a pierdut lupta la partea de competitivitate, marii rivali din piața de telefoane inteligente folosindu-și influența pentru a obține contracte mai avantajoase cu furnizorii de componente esențiale, mai multă expunere prin publicitate și în general, o gestionare mai eficientă a business-ului extins la nivel global. Încet dar sigur, lansările de telefoane HTC s-au rărit, iar cele pe care producătorul taiwanez a reușit să le aducă pe piață nu mai aveau calitatea de altădată, bugetele tot mai strâmtorate reflectându-se în designul exterior învechit și diverse probleme de funcționare.

În cele din urmă HTC a admis înfrângerea renunțând să mai lanseze noi telefoane flagship. În schimb, ajutat de imaginea încă pozitivă a brandului său, HTC s-a reorientat către piața de telefoane mid-range, unde a continuat să-și epuizeze capitalul de imagine rămas lansând modele de telefoane tot mai banale. Așa se face că, și dacă ne referim strict la nișa de telefoane mid-range, cota de piață deținută acum de HTC în piața smartphone globală este de sub 0,1%.

Încercând o ieșire din anonimat, CEO-ul HTC Huang Zhaoying anunță o nouă strategie pentru compania sa, țintind lansarea a cel puțin două modele smartphone în fiecare an. Din nou, nici vorbă de telefonane high-end, HTC promițând dispozitive cu bun raport performanță preț și accent pe partea de comunicații, bazate pe familia de chipseturi Snapdragon 7.

Aparent, acționarii HTC au fost motivați de succesul actualei serii U23 și U23 Pro, care a obținut vânzări cu 30 % mai bune decât predecesorul HTC Desire 22 Pro.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button