Tech&ITȘtiri

HP a lansat un update de software care strică imprimante

Dacă ești mândrul posesor al unei imprimante HP OfficeJet, există o știre pe care ar trebui să o știi. A fost lansată o actualizare de software de HP la începutul acestei luni care pare să provoace niște probleme destul de serioase unor imprimante. Știi acele forumuri de suport HP? Ele au fost pline de reclamații începând cu a doua săptămână din mai, oamenii spunând că imprimantele lor OfficeJet se blochează după instalarea automată a celei mai recente actualizări de firmware.

Iată ce se întâmplă: după descărcarea software-ului problematic, ecranul imprimantei afișează doar culoarea albastru cu misteriosul cod de eroare 83C0000B. Problema și mai mare este că nu îți poți repara singur imprimanta, deoarece resetarea la setările de fabrică se face doar prin ecranul tactil – exact ecranul care acum afișează eroarea.

Deci, despre ce modele vorbim, mai exact, aici? Imprimantele afectate sunt din seria OfficeJet 902x, cum ar fi Pro 9022e, Pro 9025e, Pro 9020e All-in-One și Pro 9025e All-in-One. Dacă te numeri printre cei care au o imprimantă de acest fel, sfatul meu este să o deconectezi de la internet și să dezactivezi actualizările automate, dacă modelul tău are funcția asta.

Din fericire, cei de la HP sunt conștienți de problemă. Aceștia dat o declarație pentru Bleeping Computer sâmbătă spunând că își fac tot posibilul pentru a o rezolva. Compania a declarat: „Echipele noastre lucrează cu diligență pentru a aborda eroarea ecranului albastru care afectează un număr limitat de imprimante HP OfficeJet Pro 9020e”.

Să nu uităm, acesta nu este primul hop care a apărut în urma unei actualizări îndoielnice făcute de HP. În martie, decizia companiei de a impune controversata sa politică de „securitate dinamică” printr-o actualizare a făcut ca unele imprimante să nu funcționeze bine cu cartușele de cerneală care nu erau first-party. Dar ăsta nu e singurul caz în care un update strică produsele oamenilor.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button