Tech&ITPCTECH

Unele laptopuri HP au probleme după trecerea la Windows 11

Utilizatorii de laptopuri HP au început să raporteze probleme odată cu trecerea la Windows 11. Se pare că sursa acestora este serviciul HP Hotkey UWP care rulează în fundal și consumă mai toată memoria RAM. Din această cauză, unele laptopuri ale producătorului devin inutilizabile.

Primele plângeri au apărut pe forumul oficial al producătorului, iar subiectul a explodat acumulând circa 20.000 de vizualizări. HP Hotkey UWP Service este un driver care îți oferă acces la comenzile care folosesc combinații între tasta FN și tastele F1-F12, precum controlul volumului. Acest driver pornește odată cu sistemul de operare și chiar dacă pe Windows 10 nu avea nici un fel de problemă, pe 11 pare să consume cantități enorme de memorie. Un utilizator a raportat că driverul îi consumă 49GB din 64GB disponibili.

În momentul de față nu se știe sigur care modele de laptopuri sunt sau nu afectate. Spre exemplu, cei de la Techradar au relatat povestea aceasta de pe un HP Elite Dragonfly G2 cu noul sistem de operare, iar acest model nu manifestă nici o problemă. Judecând după numărul de răspunsuri venite din partea comunității, vorbim de un total destul de mare.

Partea bună este că există și soluții care par să funcționeze. Una dintre acestea constă în instalarea unei versiuni mai vechi a driver-ului „LAN/WLAN/WWAN Switching and Hot Key Service” din Device Manager. Se pare că versiunea 8.10.14.1 nu ar cauza probleme. O altă soluție vine tot prin intermediul Device Manager și presupune reinstalarea driver-ului buclucaș. Dacă ai un laptop HP și ți se pare că se mișcă mai prost de la o vreme, nu ar fi rău să verifici Task Manager și Device Manager.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button