GamingPC&Consoles

Cine sunt hackerii care au atacat Rockstar și au publicat filmări cu GTA 6?

Toată lumea așteaptă GTA 6 cu sufletul la gură și este normal să apară o mulțime de informații, fie ele adevărate sau nu. Doar că acum vreun an, un grup de hackeri numit Lapsus$ a reușit să se infiltreze în aplicația de mesagerie a celor de la Rockstar și a publicat o mulțime de filmări și imagini din versiuni Alpha ale jocului. De atunci, Take-Two Interactive încearcă să îi aducă în fața justiției.

Acum ceva vreme, unul dintre hackerii implicați în acest atac a fost arestat, iar acum am aflat exact care au fost vinovații: doi tineri de 18, respectiv 17 ani. Unul dintre ei este Arion Kurtaj, iar identitatea celuilalt hacker nu a fost dezvăluită fiindcă este minor. Partea cea mai interesantă este că Arion Kurtaj era deja arestat în momentul în care s-a infiltrat pe Slack și a furat materiale interne din conversațiile angajaților Rockstar.

Hackerul de 18 ani fusese arestat după ce a atacat NVIDIA și era plasat în arest preventiv într-un hotel. Și fix din incinta acestui hotel a atacat Rockstar, folosind un stick Amazon Fire Stick, un telefon inteligent, mouse și tastatură. Alături de colegul său de 17 ani și alți hackeri ale căror identități sunt în continuare secrete, Kurtaj a mai atacat și Uber. În felul acesta și-a făcut un renume pe care până și autoritățile locale au început să-l recunoască.

Nu se știe ce vor păți cei doi, dar mai mult ca sigur se încearcă demascarea întregii grupări. Cât despre GTA 6, a trecut anul, și de la ultimele leak-uri n-am mai primit nimic. Ultimele surse susțin că am putea primi un teaser curând, atunci când GTA Online împlinește 10 ani de existență. Dacă se adeveresc aceste informații, lansările Rockstar vin cam la un an după teaser, deci a doua jumătate a anului 2024.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button