Tech&ITGaming

Părți importante din jocul GTA 6 au fost furate și apoi făcute publice de un hacker

Leak-ul ajuns pe internet conține peste 90 de clipuri video din joc

O serie de materiale video cu gameplay din GTA 6 au apărut pe internet, acestea demonstrând capacitățile motorului grafic și alte funcții ale jocului aflat într-un stadiu incipient. Leak-ul confirmă, printre altele, zvonurile conform cărora unul din protagoniștii jocului este o femeie iar acțiunea se va petrece în Vice City.

Sursa leak-urilor susține că această breșă a fost opera unui singur hacker care s-a folosit de social engineering pentru a câștiga acces la informații critice, inclusiv codul-sursă al jocului GTA 6 și GTA 5. Compania Take Two, victima atacului, a depus deja plângeri de copyright (DMCA) împotriva utilizatorilor care distribuie conținutul furat.

Hackerul deja a anunțat pe forumuri că are codul-sursă complet pentru cele două jocuri și că e dispus să îl vândă pe cel pentru GTA5 pentru o sumă de minim 5 cifre. Cât despre GTA 6, hackerul menționează că deși îl are, codul nu este încă de vânzare. Contactat de un alt utilizator care a pozat ca angajat al companiei păgubite, hackerul a spus că dacă ajunge la un aranjament financiar buncu victima, nu vor mai fi dezvăluite și alte informații.

Ca să fie situația și mai complicată, un utilizator a fost păcălit să transfere Bitcoin în valoare de 100.000 dolari pentru a avea acces la un fals cod-sursă la GTA 5. Hacker-ul a confirmat că scammer-ul este o altă persoană, fără legătură cu el. Evident, dacă vor prinși, infractorii digitali vor avea foarte multe lucruri de explicat organelor de anchetă.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button