Tech&IT

Hackerul care a furat codul-sursă al GTA 6 a fost arestat

Acesta are un palmares impresionant de hack-uri

În cursul zilei de vineri, poliția londoneză a confirmat arestarea omului suspectat pentru cea mai mare scurgere de informații din istoria jocurilor video. Este vorba de un tânăr în vârstă de 17 ani din Oxfordshire, Marea Britanie care a dezvăluit 90 de clipuri din jocul GTA 6. Acesta a fost reținut de poliție joi seara, în urma unei investigații realizate de Unitatea Națională de Crimă Cibernetică din Marea Britanie.

 

Tânărul de 17 ani, care a reușit să fure și codul-sursă pentru jocurile GTA 5 și 6, ar fi suspectat și de atacul de la mijlocul lunii septembrie asupra companiei Uber (despre care puteți citi aici). Jurnalistul Matthew Keys scrie că adolescentul s-ar afla și în spatele atacurilor din trecut ale companiilor Microsoft și Nvidia și că are legături cu grupul Lapsus$.

Acest grup ar fi implicat în atacurile cibernetice asupra unor companii precum Cisco, Samsung sau Okta. Grupul ar fi apărut prima dată în 2021 când au atacat site-ul Ministerului Sănătății din Brazilia. Se credea că grupul a devenit inactiv, însă în ultima lună și-a intensificat activitatea prin targetarea companiilor Uber și Rockstar Games.

Bloomberg raportează faptul că tânărul din Oxfordshire, Marea Britanie ar fi creierul din spatele grupului de hackeri Lapsus$. Investigațiile recente au dezvăluit faptul că tânărul care folosește porecla „White” sau „Breachbase” era una din figurile importante din grup. Bloomberg a reușit să găsească hackerul suspectat după ce informațiile sale personale au fost scăpate pe internet de către hackeri rivali.

Scurgerea de informații legată de GTA 6 este una din cele mai mari din istoria jocurilor video. 90 de clipuri care prezentau o versiune în curs de dezvoltare a următorului joc din seria GTA au fost postate pe forumurile de GTA și s-au răspândit rapid pe internet. Imaginile păreau o confirmare a zvonurilor că acțiunea din GTA 6 s-ar desfășura în Vice City și că am avea două caractere, în stilul de cuplu criminal a la Bonnie și Clyde.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button