ȘtiriTech&IT

Google anunță noi funcții care ar trebui să îmbunătățească experiența de vizionare YouTube

YouTube continuă șirul îmbunătățirilor de design și funcționalitate, adăugând tot mai multe opțiuni care te ajută să-ți personalizezi experiența de vizionare, eventual, petrecând mai mult timp pe platforma controlată de Google.

Control audio mai precis

Avânt în vedere diversitatea de creatori YouTube, unii cu echipamente mai profi iar alții care filmează cu telefonul, noua setare Stable Volume este practic o necesitate. Stable Volume uniformizează automat nivelurile de volum, oferind o experiență de ascultare mai fluidă și mai consistentă.

YouTube

YouTubeConcret, bifezi o singură dată opțiunea pentru volum stabil și urechile îți vor mulțumi. Zgomotul de vând intrat neașteptat pe o filmare de amator, sau țipătul unui influencer prea entuziast nu îți vor „zgâria” timpanul de fiecare dată când uiți să dai volumul mai încet.

Redare la viteză 2X

Clipul YouTube aflat în redare este plictisitor, persoana respectivă vorbește prea lent sau pur și simplu vrei să ajungi mai repede la părțile interesante. Trebuie să apeși și să ții apăsat oriunde pe imaginea maximizată pentru a comuta instantaneu la viteză 2x.

YouTube

Odată ce ai ajuns la partea care te interesează doar ridici degetul de pe ecran și videoclipul revine la viteza inițială. Această funcție este accesibilă pe tablete și dispozitive mobile, dar și din interfața web pentru PC, cu mențiunea că aici folosești mouse-ul

Căutare îmbunătățită pe YouTube

De acum, miniaturile de previzualizare vor apărea ceva mai mari, ajutându-te să vezi mai ușor fazele interesante dintr-un videoclip. Iar dacă vrei să revii la poziția anterioară, o singură atingere confirmată cu vibrații te va întoarce exact la locul unde care ai rămas.

YouTube

Lock Screen YouTube pentru modul de redare maximizat

Se poate întâmpla, mai ales dacă te așezi un pic prea confortabil în timp ce urmărești un clip interesant, să atingi din greșeală marginile ecranului și să dai peste cap vizionarea declanșând o comandă accidentală. De acum vei putea evita aceste situații activând modul de blocare a ecranului. Trebuie doar ții apăsat pe imagine și să tragi în jos, către simbolul „lacăt”.

YouTube

Un nou tab unificat pentru descoperirea de conținut

Tab-ul Library și pagina dedicată contului tău sunt contopite într-o nouă secțiune ”You”, reunind tot conținutul tău YouTube într-un singur loc. Aici vei găsi videoclipurile urmărite anterior, listele de redare, download și achiziții, împreună cu setările contului și informațiile despre canal.

YouTube

Opțiune de căutare după voce și melodii

De acum vei putea găsi melodii cântând, fredonând sau pornind microfonul pentru identificarea unei melodii auzite pe stradă, tehnologia AI găsind ceea ce cauți fără nevoia unei descrieri text. Momentan, această funcție este disponibilă doar pe dispozitivele cu Android.

YouTube

Animații interactive

Avantajând mai ales creatorii YouTube, noile animații interactive „recompensează” utilizatorii care folosesc butoanele Like și Subscribe prin afișarea unor efecte vizuale interesante, asortate culorilor care predomină în clipul redat.

YouTube

Tot la capitolul animații, comentariile cele mai populare sunt evidențiate prin rotație, facilitând o interacțiune mai ușoară cu comunitatea. Pentru clipurile nou încărcate, animațiile în timp real reprezintă vizualizarea și numărul de like-uri acordate în primele 24 de ore.

YouTube pe SmartTV

Vizând simplificarea experienței de navigare, YouTube afișează un nou meniu vertical cu acces rapid la funcții precum descrieri video, comentarii, butoane de abonare și capitole video, accesibile la interacțiunea cu titlul videoclipului.

Bine de știut, noua versiune YouTube este activată treptat, putând dura câteva zile/săptămâni până ce modificările vor deveni vizibile pentru toți utilizatorii platformei.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button