Tech&ITCommunity

YouTube anunță Creator Music, prin care creatorii de conținut pot cumpăra melodii cu licență

În cursul zilei de ieri, cei de la YouTube au dezvăluit o nouă modalitate prin care creatorii de conținut pot cumpăra melodii cu licență pentru a le folosi în video-urile lor.

Creator Music este un catalog variat din care creatorii de conținut pot cumpăra melodii direct din YouTube, pe care să le folosească în conținutul lor fără riscul unui copyright strike. De asemenea, în unele cazuri, artiștii ale căror piese sunt folosite pot primi de asemenea o sumă de bani.

Creatorii de conținut ne-au spus de nenumărate ori că partea cea mai grea nu este alesul melodiei potrivite, ci găsirea unui mod de a obține licența pentru aceasta. Amjad Hanif, vice președinte al departamentului Creator Products de la YouTube

De obicei, când un creator de conținut folosește o melodie care nu este a lui, acesta este nevoit să renunțe la veniturile din reclame, ca acestea să se ducă spre cel care deține piesa. Asta înseamnă că melodiile comerciale nu vor fi folosite pentru videoclipurile de pe YouTube, de cele mai multe ori. Creator Studio are scopul de a schimba acest lucru.

Melodiile de pe Creator Music sunt monetizate în două feluri. Ori plătești pur și simplu licența unei piese, sau o poți obține fără nicio taxă, dar împarți veniturile de pe video-ul respectiv cu artistul. Creatorii pot căuta melodii în library-ul vast pus la dispoziție, în funcție de preferințe și/sau buget.

Cei de la YouTube spun că Creator Music intră acum în testările beta și va fi lansat în Statele Unite toamna aceasta. Ca urmare, serviciul se va extinde în mai multe țări începând cu 2023. Așadar, anul viitor s-ar putea să fie disponibil și în România.

 

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button