PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Google Stadia își ia adio de la studioul intern de game development

În 2019, Google Stadia ne-a promis marea cu sarea. În afară de o lansare și o prestanță mediocre, serviciul/consola de cloud gaming nu a reușit să ofere foarte multe, pe lângă o serie de artificii legate de streaming.

Google Stadia a venit oficial in Romania: testam cel mai nou serviciu de game streaming

Cu toate acestea, Google fondase propriul studio de game development dedicat jocurilor first-party. Intitulat Stadia Games and Entertainment, acesta ar fi avut rolul de a crea titluri exclusive pentru consolă. Ar fi fost vorba și de o colaborare cu alte studiouri pentru ca tehnologia Stadia să fie disponibilă pentru tot mai multe titluri.

Din păcate, nu a fost să fie. Reprezentanții au anunțat pe blogul oficial faptul că Stadia Games and Entertainment nu va mai exista.

„Să dezvolți cap-coadă jocuri care să reușească să se mențină în fața competiției ar dura ani buni și necesită o investiție masivă, iar costurile cresc exponențial. Din moment ce ne concentrăm mai mult pe îmbunătățirea Stadia și pe colaborările cu alte companii, am hotărât că nu vom mai crea și oferi conținut exclusiv SG&E.” Phil Harrison, vicepreședinte Stadia GM

Pe lângă departamentul intern, Google Stadia își pierde și vicepreședintele studioului. Jade Raymond părăsește complet Google, lăsând în urmă 150 de angajați care trebuie să se reorienteze către alte poziții oferite de gigantul tech.

Google Stadia va continua să primească suport, iar reprezentanții se vor asigura că tot mai multe jocuri third-party își vor face loc și pe sistemul de cloud gaming.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button