GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTECH

Google Stadia te lasa in sfarsit sa faci livestream direct pe YouTube

In nebunia provocata de consolele next-gen, lumea parca a utiat de Google Stadia. Sau cel putin romanii. Bine, Stadia abia ce a pus piciorul pe la noi prin tara, dar odata cu lansarea globala anul trecut, in noiembrie, consola ar fi trebuit sa aiba o groaza de smecherii menite sa te incoroneze rege al cloud gaming-ului.

De astazi, insa, aceste smecherii incep sa iasa la iveala. Google Stadia le va permite utilizatorilor sa faca streaming pe YouTube printr-o simpla apasare de buton. 9to5Google au observat primii aceasta optiune proaspat introdusa pe struto-camila de consola-serviciu de cloud gaming.

Google Stadia

Cum poti face livestream pe Google Stadia?

Chiar daca Google Stadia iti permite sa transmiti live pe YouTube, vei fi nevoit sa umbli putin pe la setari, astfel incat livestream-ul sa respecte regulile platformei, sa dai flag daca ceea ce transmiti este potrivit si pentru copii sau nu, sa setezi, daca vrei, afisarea viewer count-ului si alte alea.

Interfata prietenoasa si intuitiva iti pune la dispozitie si alte optiuni, precum Crowd Choice si Crowd Play, care fac din stream-ul tau un eveniment mult mai interactiv si mai engaging, insa Crowd Play va fi introdus global putin mai tarziu. Daca va aduceti aminte, genul acesta de caracteristici era cel pe care ni-l promitea Google din start, atunci cand Stadia urma sa se lanseze. Se pare ca gigantul tech a decis sa amane putin (mai mult) artificiile acestea, dar iata ca ele isi fac incet-incet loc pe Stadia.

Google Stadia

In materie de inregistrare audio, Google Stadia ofera urmatoarele optiuni:

  • YouTube & Game Chat — Sunetele din joc, vocea ta, dar si toate sunetele din party-ul tau in-game
  • YouTube only — Strict sunetele jocului si vocea ta
  • Party Chat only — Sunetele in-game sunt inregistrate fara voci, dar party chat-ul functioneaza in privat
  • No one — Toata lumea aude sunetele din joc, dar pe tine nu te aude nici naiba

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button