ȘtiriTech&IT

Google Search trece la o nouă interfață, mai potrivită pentru smartphone-uri din generația actuală

Cu excepția dispozitivelor destinate pieței din China, vasta majoritate a telefoanelor cu Android vin cu aplicații Google preinstalate și widget Google Search pe ecranul principal. Dacă pe cel din urmă îl mai poți scoate, ei bine nu și aplicația Google, aceasta având un rol central în ecosistemul de servicii Google.

Folosit de pe vremea când telefoanele cu Android erau ceva mai compacte, designul cu bară de căutare la partea de sus a ecranului nu se mai potrivește cu tiparul de utilizare al unui smartphone din generația actuală, de regulă prea mare pentru a cuprinde tot ecranul cu degetele aceleiași mâini. Sesizând această problemă, Google testează o nouă versiune a aplicației Google, având bara de căutare aproximativ la nivelul tastaturii, chiar deasupra butoanelor de navigare.

Principalul avantaj ar fi că poți accesa bara de căutare și tasta cu aceeași mână, fără să-ți muți degetele dintr-un loc în altul pe ecran. În schimb, va trebui să te obișnuiești cu ajustarea dinamică a interfeței, activarea tastaturii împingând bara de căutare ceva mai sus.

Merită amintit că nu este prima dată când Google experimentează cu afișarea barei de căutare la partea de jos a ecranului, compania adăugând și apoi retrăgând această caracteristică din versiunea Google Chrome pentru Android, după ce utilizatorii s-au arătat nemulțumiți de schimbarea făcută. În schimb, opțiunea abia ce a fost adăugată ca setare opțională în versiunea Chrome pentru iOS.

Google Search bar bottom

Momentan interfața alternativă Google Search este suportată doar cu versiunea 14.48.26.29.arm64 a aplicației de Android, rămâne de văzut dacă Google va aplica această modificare în mod permanent, sau doar ca o setare de bifat în meniul aplicației. Spre exemplu posesorii de telefoane cu ecran foarte înalt, sau care doresc să manevreze telefonul cu o singură mână, ar putea aprecia aceasta versiune de interfață.

Recent, Google a adus și alte îmbunătățiri motorului Google Search, printre care și Results About You, o funcție care te alertează când datele personale îți sunt publicate online, cu opțiune de a solicita ascunderea acestora din listele cu rezultate.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button