ȘtiriTech&IT

Google Photos îți va permite să ascunzi pozele cu fostul/fosta iubită din feed-ul Memories

Google Photos are „obiceiul” de a-ți reaminti în fiecare dimineață de tot felul de momente și persoane pe care le-ai imortalizat în pozele încărcate pe Cloud. Dar algoritmii platformei nu pot identifica și contextul actual al momentelor readuse în centrul atenției, apărând riscul ca funcția pe care Google a introdus-o pentru a stimularea activitatea utilizatorilor pe platforma de photo sharing de fapt să îi îndepărteze.

Google Photos oferea deja opțiunea de a bloca cu totul sugestiile de poze în care apar fețele anumitor persoane. Însă folosirea acesteia putea fi problematică, ducând la ascunderea oricăror poze în care apare persoana respectivă. Sesizând această problemă, Google adaugă și opțiunea Show less.

Pe scurt, aplicația va învăța să identifice fața unei anumite persoane dar va bloca de la afișare doar pozele în care aceasta apare în prim-plan, lăsând să treacă de filtru fotografiile de grup și orice alte poze în care persoana apare în plan mai îndepărtat. Astfel, opțiunea Show less va fi o alternativă mai puțin extremă la opțiunea Blocked, de folosit în continuare pentru ascunderea oricăror poze în care apare persoana respectivă.

În caz că nu știai, opțiunea pentru ascunderea fețelor nedorite în colajele generate la secțiunea Memories poate fi găsită în meniul principal, la secțiunea Photos settings – Preferences – Memories – Hide people & Pets. Trebuie doar să atingi fața persoanei „nedorite” pentru a fi marcată cu simbolul Blocked. De asemenea, poți specifica date sau intervale de timp, Google Photos omițând pozele respective pentru orice colaje sau amintiri, cât și din căutările inițiate din tab-ul Search. Cât despre opțiunea Show less, aceasta se află momentan la stadiul de testare și probabil că va fi adăugată într-o versiune viitoare a aplicației Google Photos.

Cert este că aceasta nu este singura îmbunătățire pregătită, Google testând și o opțiune numită Enhance your video, care promite să îmbunătățească aspectul clipurilor video ajustând în mod automat setări precum luminozitate, contrast, culoare și alte detalii.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button