ȘtiriTech&IT

Google aduce Gemini în Google App

Lansat prin intermediul aplicației cu același nume, AI-ul Gemini este de acum la doar o setare distanță de înlocuirea Google Assistant, chatbot-ul bazat pe tehnologii generative AI putând fi comutat direct din aplicația Google.

De acum nu mai ai nevoie să instalezi aplicația Gemini pentru a beneficia de alternativa Google pentru ChatGPT, cea mai recentă versiune Google App primind integrare cu acesta. Ce-i drept, printr-o setare opțională care trebuie bifată separat. Tot pe motiv că integrarea este în proces de perfecționare, utilizatorii care nu au mai folosit Gemini până acum sunt întâmpinați cu o pagină în care trebuie să accepte condițiile de utilizare a serviciului. În orice caz, odată ce ai depășit această etapă Gemini înlocuiește Google Assistant pe telefonul tău.

Potrivit indiciilor obținute prin analiza codului aplicației Google, utilizatorii de Android vor vedea în curând o setare Gemini în aplicația Google, a cărei bifare substituie vechiul Google Assistant cu înlocuitorul său mult mai sofisticat. Din păcate pentru utilizatorii iPhone situația este ceva mai complicată, în ecuație intrând și Apple care are propriile interese și condiții pentru acceptarea Gemini în ecosistemul iOS.

Activarea Gemini în aplicația Google deschide multiple opțiuni de a interacționa cu chatbot-ul Google: tastare, vorbire liberă sau furnizând o imagine spre analiză. Altfel spus, interacțiunea convențională cu Google Search și Discover devine tot mai puțin relevantă, odată ce poți cere pur și simplu asistentului Gemini să te ajute cu ce ai nevoie.

În primă fază, opțiunea adăugată în aplicația Google vine ca o soluție la îndemână pentru utilizatorii care vor să încerce pentru prima dată serviciile Gemini, dar nu sunt încă pregătiți să renunțe cu totul la Google Assistant. În formula actuală dacă instalezi aplicația Gemini pe telefon și accepți condițiile de utilizare nu mai e cale de întoarcere, Google Assistant rămânând dezactivat pe telefon în favoarea alternativei Gemini.

Probabil că setarea pentru activare/dezactivare Gemini în aplicația Google este doar un aranjament temporar, compania americană fiind în plin proces de integrare a funcțiilor bazate pe AI generativ în cât mai multe dintre serviciile companiei. În cele din urmă integrarea AI cu serviciile Google va deveni omniprezentă, asigurând un nivel de interconectare de neconceput până de curând.

Spre exemplu, salvarea unui contact în agenda telefonului ar putea atrage informații suplimentare din serviciile conexe, cum ar fi poza de profil extrasă din albumele salvate pe Google Photos, adresa e-mail de pe Gmail și numele companiei extras.. de oriunde se poate. Gemini AI va deveni asistent personal responsabil cu înregistrările din calendar și reamintirea acestora, secretară care răspunde la apeluri în locul tău și ajutor de nădejde în rezolvarea oricărei probleme întâlnită la folosirea telefonului cu Android.

Departe de a fi un simplu chatbot care răspunde la cuvinte cheie, Gemini va căpăta în timp.. intuiție, analizarea obiceiurilor tale zilnice contribuind la un profil de utilizator imbatabil, AI-ul ajungând să te cunoască mai bine chiar și decât partenera de viață. Spre exemplu, Gemini ar putea sa-ți cumpere bilet de autobuz chiar dacă tu ai uitat, reaminti de ieșirea la film cu prietenii și ridica „obiecții” dacă se suprapune cu întâlnirea pe Google Meet programată în scop de serviciu. Vechiul Google Assistant nu putea face asta, dar Gemini nu e limitat la comenzi și situații pre-programate, poate improviza și „învăța” din mers.

 

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button