ȘtiriTech&IT

Google Chrome va permite selectarea altui serviciu password manager pe Android

Browser-ul Chrome vine cu propria soluție password manager, Google considerând că nu ai avea niciun motiv să îl schimbi cu un altul. Doar că reprezentanții autorităților europene responsabile cu descurajarea practicilor anticoncurențiale sunt probabil de altă părere, anume că Google își „sechestrează” utilizatorii în propriul ecosistem de servicii.

Se dă următorul scenariu: Tocmai ți-ai luat un nou telefon Samsung și ai vrea să încerci unele dintre funcțiile AI pe care compania sud-coreeană le-a „legat” de propriul web browser, Samsung Internet. Nimic nu te împiedică să folosești browser-ul Samsung, care vine și el cu propriul manager de parole, Samsung Pass. Problema e că dacă vrei să folosești Google Chrome în restul timpului, nu poți accesa parolele salvate cu Samsung Pass. Iar cum bunele practici sunt de alegere a unei parole sigure, alcătuită din tot felul de caractere aleatorii, succes cu tastarea manuală în celălalt browser. Dar dacă Google deschide browser-ul Chrome pentru a permite selectarea Samsung Pass ca password manager preferat, problema e ca și rezolvată. Vei putea folosi Google Chrome și Samsung Internet fără să te lovești de problema autentificării în conturi de utilizator pe care nu le ai salvate în browser-ul respectiv.

De asemenea, dacă preferi un serviciu password manager dedicat, precum LastPass, Bitwarden, sau 1Password, îți va fi mai ușor să integrezi funcționalitatea acestuia cu Google Chrome, indiferent dacă folosești versiunea de PC sau cea pentru Android.

Probabil e că schimbarea pregătită nu este deloc pe placul celor de la Google, colecția de bookmark-uri și parole salvate fiind principalele argumente pentru descurajarea utilizatorilor tentați sa facă trecerea la un alt web browser.

Noua funcționalitate poate fi activată chiar acum pe versiunile Stable, Beta și Canary ale Chrome pe Android, printr-o vizită la secțiunea chrome://flags, unde ai de bifat opțiunea „”enable-autofill-virtual-view-structure”. După repornirea aplicației ar trebui să fie disponibilă o nouă opțiune în meniul Settings, permițând alegerea unui manager de parole implicit, altul decât Google Password Manager.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button