
Lansată în anul 2016, versiunea Android 7.0 Nougat încă face parte din istoria relativ recentă a ecosistemului Google, ajungând pe la jumătatea anului 2017 se echipeze 28,5 % dintre dispozitivele cu Android aflate în circulație.
Telefoane precum Galaxy S8, LG V20, OnePlus 3T, Xiaomi Mi 6 și prima versiune Google Pixel au debutat cu versiunea Android 7. Și chiar dacă între timp acestea au primit update la versiuni mai noi ale platformei Google, au rămas și destule dispozitive (ex. cele semnate de producători no-name, unele modele de tablete) care nu au trecut mai departe de Android 7. Pentru posesorii acestora navigarea în siguranță cu web browser-ul Google se oprește la versiunea Chrome 120, dezvoltatorul Android confirmând că nici aceasta și nici reviziile următoare nu mai pot fi instalate pe dispozitive cu Android Nougat.
Vestea proastă este că și alte browsere web, precum Opera și Microsoft Edge, sunt bazate pe motorul Chromium, fiind doar o chestiune de timp până ce oprirea suportului de către Google va fi reflectată și de acestea. Cel puțin până la proba contrarie, utilizatorii rămași pe Android 7 se pot basa pe Mozilla Firefox, cu al său Gecko rendering engine.
Exceptând situația în care te numeri printre temerarii care dețin un exemplar Galaxy Note 7 din seria rechemată de Samsung, probabil că sunt șanse destul de mari bun să găsești o soluție de upgrade la una dintre versiunile Android din comunitatea de modding (ex. Pixel Experience, LineageOS, PixelOS, Arrow OS și multe altele). Pe de altă parte, dacă telefonul tău este atât de vechi încât să nu primească nici o actualizare oficială mai sus de Android 7, atunci probabil că a venit timpul să te gândești serios la unul nou. Nu numai asta, dar Android 7 și-a pierdut de mult suportul pentru actualizările de securitate, dispozitivele bazate pe acesta rămânând complet descoperite în fața amenințărilor informatice de tot felul.