ȘtiriTech&IT

Microsoft Edge îți urmărește fiecare mișcare online și raportează către Bing

În ultimii ani, Microsoft Edge a reușit să câștige câteva procente din piața browserelor de internet. Asta se datorează trecerii la Chromium, pachetul open-source de la Google care permite oricui să-și construiască propriul browser. Toate bune și frumoase, numai că recent au apărut câteva postări pe reddit în care utilizatorii raportează faptul că noul browser default din Windows trimite fiecare mișcare pe care o face pe internet, către Bing.

Conform utilizatorului cu numele hackermcchackface de pe reddit, se pare că browserul trimite link-ul de la aproape fiecare pagină pe care o vizitezi către bingapis.com. Tot de la aceeași persoană aflăm că „dacă începi să cauți referințe despre acest URL, vei găsi foarte puține rezultate, fără nicio documentație despre acesta.” Dacă vă întrebați de ce face asta, răspunsul vine de la Rafael Rivera, un programator cu experiență în produsele celor de la Microsoft.

Microsoft Edge are acum o funcție de urmărire a creatorilor de conținut preferați, care vine activată by default. Scopul acesteia este să notifice Bing când ești pe anumite pagini precum YouTube sau reddit. Se pare totuși că nu funcționează corect, astfel trimite aproape fiecare site pe care-l vizitezi către motorul de căutare.

Cum dezactivezi funcția de urmărire din Microsoft Edge?

Ca orice altă funcție, deși activată ca și setare prestabilită, poate fi dezactivată destul de simplu. Trebuie să mergi în Setări, după care navighezi în meniul Privacy, Search and Services și cauți zona numită Services. De acolo nu faci decât să dezactivezi bifa din dreptul setării numite Show suggestions to follow creators în Microsoft Edge. Odată ce ai făcut asta, funcția va fi dezactivată și nu va mai trimite niciun link către motorul de căutare de la Microsoft.

Nu este ceva periculos, că până la urmă motoarele de căutare cam asta fac; îți învață obiceiurile și căutările. Adevărată problemă pe care o văd aici ține mai mult de siguranță, întrucât un hacker mai iscusit ar putea să-ți urmărească fiecare mișcare pe care-o faci online. Și tot ce-ar trebui să facă acesta, este să găsească o modalitate prin care să capete acces la funcția browserului din PC-ul tău.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button