ȘtiriTech&IT

Google a publicat primul curs care te învață cum să conversezi eficient cu chatboți AI

Chiar dacă sunt teoretic creați pentru a fi cât mai intuitivi și accesibili pentru cei neinițiați, nici cei mai avansați chatboți AI nu ajung la nivelul colegului tocilar pe care îl întrebi despre orice și primești imediat răspunsul de care ai nevoie. Trebuie să știi ce și mai ales cum să întrebi un chatbot. Iar pentru a duce o conversație cu AI-ul într-o direcție productivă, chiar ai nevoie de un curs specializat.

Aici intră în scenă Google, care tocmai a publicat primul curs specializat de AI prompting, care să învețe cum să vorbești cu AI-ul și, în cele din urmă, să folosești cu maxim de efect toate funcțiile bazate pe AI recent anunțate de Google, Samsung și alți jucători din industria de tehnologie.

Denumit „Google Prompting Essentials course”, programul este conceput pentru a ajuta neinițiații ”să descopere cum să solicite în mod eficient (AI) în cinci pași simpli și să facă AI-ul să funcționeze pentru ei”.

Cursul include patru module și 12 teme și durează mai puțin de 10 ore. Este disponibil pe Coursera , dar nu, nu este gratuit. Astfel, doritorii vor trebui să plătească 49 USD pentru cursul complet.

Vorbind celor care acceptă oferta, Google susține că aceștia vor căpăta următoarele abilități pentru utilizarea eficientă de chatboți AI dotați cu inteligență artificială generativă:

  • Adaptați rapid e-mailurile pentru diferite audiențe
  • Rezumați documentele lungi în concluzii cheie
  • Găsiți idei noi pentru un proiect
  • Creați prezentări captivante și obțineți feedback despre munca dvs
  • Analizați datele și faceți vizualizări convingătoare
  • Utilizați AI în mod responsabil, recunoscând  predispozițiile la erori și abordări părtinitoare

După absolvirea acestui curs, participanții se aleg cu un certificat de la Google, care poate fi util pentru adăugare la CV,  completând secțiunea cu abilitățile lor profesionale.

Și trebuie să recunoaștem că pentru mulți dintre noi descoperirea noilor funcții și ajutoare bazate pe AI se opresc la etapa de curiozitate și explorare inițială, foarte puțini ajungând să folosească toate aceste ajutoare la întregul potențial. Iar cum oferta de funcții și nivelul de complexitate a unora dintre ele crește de la o lună la alta, poate că urmarea unui curs specializat pe subiectul chatboți AI nu ar fi o idee chiar atât de rea.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button