ȘtiriTech&IT

Gmail adaugă interfață Chat pentru schimburi rapide de mesaje email

Gmail lansează o nouă interfață pentru vizualizare e-mail, încurajând schimburi rapide de mesaje după modelul aplicațiilor de chat.

Testată încă din luna noiembrie 2023, noua interfață chat a început să-și facă apariția în versiunea oficială a aplicației Gmail pentru Android. Principala noutate este includerea unei casete de text în partea de jos a ecranului de vizualizare email, similară celei afișate în aplicația Google Messages și alte servicii de mesagerie instant.

Tot ce ai de făcut este să selectezi această casetă pentru a tasta răspunsul la mesaj. După ce ai terminat de tastat este de ajuns să apeși tasta enter sau butonul trimitere din partea dreaptă pentru a-l trimite ca și mesaj e-mail.

În continuare, există și opțiunile Reply, Reply All, Forward la care apelezi pentru a stabili la cine vrei să ajungă răspunsurile tale. În partea dreaptă a casetei de chat exisistă butonul emoji, iar în partea stângă este prezent butonul pentru adăugarea de atașamente.

Probabil că nu toată lumea va fi de acord cu ajustarea făcută de Google, răspunderea la email-uri părând acum o activitate mai puțin serioasă și implicată, apărând riscul ca unii utilizatori să abuzeze această opțiune trimițând Reply-uri scurte și redactate superficial, inundând cu mesaje inbox-ul persoanei aflată la celălalt capăt.

gmail chat

Momentan, nu există informații despre lansarea noii interfețe și în versiunea Gmail pentru iOS, dar probabil că așteptarea nu va dura prea mult.

Aceasta nu este singura îmbunătățire adusă serviciului Gmail, Google adăugând recent un buton Select All care permite ștergerea la grămadă a mesajelor nedorite, dar și buton Unsubscribe prin care te poți dezabona de la newslettere cu un singur clic, oprind fără prea mult efort mesajele nesolicitate. Însă nu toate modificarile aduse aplicației Gmail sunt folositoare utilizatorilor obișnuiți. Spre exemplu nu toată lumea folosește butonul dedicat pentru conferințe pe Meet, sau apreciază modul în care serviciile Google bazate pe inteligență artificială pot accesa informații din mesajele ajunse în Inbox. Chiar și așa, Gmail rămâne unul dintre cei mai puternici și ușor de folosit clienți e-mail, foarte puține alternative reușind să ofere o experiență atât de completă și fără bătăi de cap.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button