ȘtiriTech&IT

Galaxy S24 Ultra, comparat în imagini cu predecesorul S23 Ultra

Galaxy S24 Ultra reapare în imagini reale, de data aceasta comparat cu predecesorul S23 Ultra, într-o încercare de a arăta diferențele subtile între cele două.

Deja, nu mai e loc de speculații. Galaxy S24 Ultra este o copie aproape la indigo a predecesorului S23 Ultra, care la rândul său cu greu putea fi diferențiat de Galaxy S22 Ultra, primul model Ultra din era post-Galaxy Note. Deși apar unele indicii cum că Samsung a cerut echipei de proiectare să lucreze la un nou design Galaxy Ultra, se pare că schimbarea este planificată abia pentru generația Galaxy S25.

Între timp va trebui să ne mulțumim cu îmbunătățirile sub „capotă”, Galaxy S24 Ultra venind cu același design exterior cu care ne-am obișnuit în ultimii 3 ani.

Galaxy S24 Ultra

Am discutat deja despre ecranul S24 Ultra, care acum este și mai plat decât la modelul anterior. Practic, doar sticla ecranului mai păstrează o curbură discretă, continuată pe rama laterală mai puțin rotunjită decât la modelul anterior. Lăsat perfect plat sub stratul exterior din sticlă, panoul OLED nu ar trebui să mai aibă variații de luminozitate pe margini atunci când privești ecranul dinspre lateral.

Potrivit sursei citate, grosimea carcasei este acum de 8,6 mm, însă diferența de la grosimea de 8,9 mm la modelul anterior cu greu poate fi sesizată chiar și în pozele făcute de aproape. Tot la capitolul estetică remarcăm și înlocuirea perforației pentru difuzor cu o fantă orizontală mult mai îngustă. Rămâne de verificat dacă schimbarea afectează sunetul redat prin difuzor, însă cu siguranță face mult mai ușoară îndepărtarea scamelor strânse din buzunar.

Samsung pare că a mutat una dintre perforațiile pentru microfon, de la partea de jos la cea de sus a telefonului. Necesar pentru funcționalitatea noise-canceling, microfonul repoziționat strică însă compatibilitatea cu carcasele de protecție proiectate pentru Galaxy S23 Ultra.

Galaxy S24 Ultra

O altă schimbare notabilă este forma accesoriului S Pen, baza acestuia apărând perfect plată și la același nivel cu rama carcasei. Din nou, schimbarea probabil că impune anumite ajustări pentru viitoarele carcase de protecție, noul capăt din metal fiind mai alunecos și mai dificil de apăsat.

Tastele Power și Volum rămân în aceeași locație, dar sunt puțin mai late și mai scunde, fapt ce ar trebui să îmbunătățească experiența tactilă și senzația de telefon premium. Totodată, autorul imaginilor susține că textura ramei din aliaj de titan se simte mai bine la atingere decât finisajul din aluminiu cu textură ceva mai aspră, afișat de S23 Ultra.

Galaxy S24 este așteptat pentru lansare pe 17 ianuarie 2024 cu o lună mai devreme decât seria Galaxy S23 (lansată pe 17 februarie 2023).

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button