ȘtiriTech&IT

Nici Galaxy S24 nu va avea versiune cu 12GB RAM. Fără 16GB RAM pe S24 Ultra

La fel ca Apple, Samsung nu se lansă intimidat nici de presiunea competiției și nici avansul tehnologiilor generative AI, pregătind viitoarea serie Galaxy S24 cu aceleași opțiuni de memorie ca și generația de anul trecut.

Potrivit informațiilor încă neconfirmate oficial, Samsung nu introduce echiparea cu 16GB RAM pentru niciuna dintre versiunile Galaxy S24. La fel ca anul trecut, Samsung păstrează echipările de 8GB și 12GB RAM, asortate cu cantități corespunzătoare de stocare internă. Astfel, Galaxy S24 Plus va fi disponibil în variante cu 8GB și 12GB RAM, în timp ce versiunea de bază Galaxy S24 va fi disponibilă doar cu 8GB RAM. De asemenea, nici o concesie pentru Galaxy S24 Ultra, seria de top alegându-se cu aceeași cantitate de 12GB RAM, iar aceea oferită doar pe echipările superioare.

Concret, doar S24 Plus se alege cu un upgrade minor, în sensul că este introdusă echiparea cu 12GB RAM, absentă la actuala ofertă Galaxy S23 Plus.

Galaxy S24 Ultra 16GB RAM, doar la stadiul de prototip

Totuși, dintr-o altă sursă de zvonuri aflăm că Samsung experimentează și cu o versiune Galaxy S24 Ultra având 16GB RAM, dar nu sunt semne că aceasta ar fi depășit stadiul de prototip.

Așa cum probabil că suspectezi deja, viitoarele Galaxy S24 și S24 Plus, precum și S24 Ultra, vor „impresiona” tot cu o stocare de bază de 256 GB, strategia Samsung fiind de a forța cât mai mulți cumpărători să plătească pentru echiparea superioară.

Rămâne doar de văzut dacă nu cumva selecția de memorie RAM va influența negativ performanța și capabilitățile cip-ului Snapdragon 8 Gen 3 de a rula on-device algoritmi sofisticați de procesare neurală, atât de importanți pentru funcțiile asistate de AI nou promise pentru dispozitivele Samsung. Spuneam într-un material anterior că 12GB memorie RAM este minimul necesar unui model AI cu capabilități de generare a imaginilor, iar asta fără a pune la socoteală și resursele de memorie care mai trebuie rezervate sistemului de operare și alte aplicații active. Se poate și cu mai puțin? Sigur că da. Dar pentru a funcționa, Samsung va trebui să taie serios din potențialul acestor tehnologii, echipând Galaxy S24 cu modele AI ceva mai rudimentare și „rezervând” capabilitățile mai extravagante pentru o generație smartphone viitoare.

Galaxy S24 cu Exynos 2400, S24 Ultra cu Snapdragon 8 Gen 3

Un alt subiect fierbinte la bursa zvonurilor este tipul de chipset folosit. Surse multiple par să conveargă asupra revenirii la „dublul standard”, Samsung livrând Galaxy S24 și Galaxy S24+ cu procesorul Exynos 2400 în toate țările, cu excepția Canadei, Chinei și SUA. Galaxy S24 Ultra va avea procesorul Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy.

Se așteaptă ca toate cele trei telefoane să aibă camere selfie de 12 MP și camere ultrawide de 12 MP. Galaxy S24 Ultra are o cameră principală de 200 MP, o cameră teleo de 10 MP cu zoom și o cameră tele de 50 MP și zoom optic 3x. Galaxy S24 și Galaxy S24+ vor avea o cameră principală de 50 MP și o cameră tele de 10 MP. Galaxy S24 Ultra include S Pen, acumulator de 5.000 mAh și încărcare rapidă de 45 W. Galaxy S24 primește acumulator de 4.000 mAh cu încărcare de 25 W, în timp ce Galaxy S24+ are o baterie de 4.900 mAh cu încărcare de 45 W.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button