Tech&ITGamingRSS PaginaDeMediaTECH

Gabe Newell sustine ca Xbox Series X este consola next-gen mai buna!

Stiu ca poate suna a can-can, insa se anunta o cursa apriga pentru cea mai tare consola next-gen. Un Microsoft declara acum ceva timp ca nu vede aceasta lansare ca pe un razboi al consolelor, pare ca lucrurile tind sa se schimbe. Ieri, un dezvoltator de jocuri spunea ca Xbox Series X este consola mai puternica dintre cele doua. Astazi, un nume mai sonor si mai important sustine afirmatia. Este vorba de nimeni altul decat Gabe Newell, parintele Steam si una dintre fetele cele mai cunoscute cand vine vorba de gaming pe PC.

In timpul unui interviu cu The Project, Gabe Newell a fost intrebat care dintre noile console este mai buna. Raspunsul a fost scurt si la obiect, indicand afinitatea sa catre consola celor de la Microsoft.

Nu am nicio legatura in subiectul asta. In special pentru ca noi lucram doar pe PC-uri. Dar dintre aceste doua console, as alege cu siguranta Xbox Series X. Gabe Newell, CEO Valve

Are vreo importanta care consola este mai puternica?

Poate pentru noi, utilizatorii de rand, puterea bruta a consolei nu conteaza atat de mult. Dar cele doua declaratii recente vin din partea unor oameni care lucreaza de cealalta parte a baricadei; persoane care stiu ce inseamna sa lucrezi la un joc (sper ca GabeN sa-si aminteasca curand) si care inteleg de ce este nevoie pentru a face asta. Astfel, Xbox Series X capata un avantaj macar din aceasta perspectiva.

Cine stie, poate pe termen lung Microsoft va reusi sa se impuna cu un hardware ceva mai puternic si servicii precum xCloud si Xbox Game Pass. Sunt chestii pe care PlayStation nu le face inca, sau cel putin nu la nivelul asta. Consolele au dezavantajul de a nu putea fi imbunatatite in timp, astfel Xbox Series X nu va fi actual decat maxim doi, sa zicem trei ani trasi de par. Din acel moment cred ca va porni adevarata lupta pentru suprematia pe piata de console. Totul depinde de abordarea celor doua companii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button