GamingRSS PaginaDeMediaTECH

Xbox Series X va fi consola next-gen mai puternica, conform unui dezvoltator de jocuri

Deja miroase a next-gen, iar finalul lui 2020 va gazdui o lansare istorica: PlayStation 5 vs. Xbox Series X. Este in natura noastra, ca oameni, sa ne comparam toate cele si consolele au fost mereu subiect de discutie. Ba este consola vs PC, ba este Xbox vs PlayStation. Un lucru pare sigur in acest punct totusi: noul Xbox va fi cea mai puternica consola next-gen; cel putin conform unui dezvoltator de jocuri.

Este vorba despre CEO-ul celor de la Thuderfull, Brjann Sigurgeirsson. Acesta a vorbit despre partea tehnica si motivul pentru care echipa sa a ales sa lanseze The Gunk ca exclusivitate pentru Xbox Series X.

Un nou IP, noi eroi, un nou motor grafic si o dimensiune extra. A trebuit sa ne abtinem mult timp, insa sunt incantat sa povestesc lumii despre proiectul la care lucram. Este si normal sa fim nerabdatori. Nu a durat mult pana sa realizam ca The Gunk va fi un joc foarte pretentios cand vine vorba de puterea necesara. Mereu am reusit sa ne optimizam jocurile, insa The Gunk este un titlu masiv care va exploda spectaculos. A trebuit sa facem o alegere: fie ne temperam asteptarile, ori alegem platforma cu hardware mai puternic. Asa ca am decis sa alegem puterea de procesare. Brjann Sigurgeirsson

The Gunk SS

Ce este The Gunk?

The Gunk va fi una dintre exclusivitatile care vor fi lansate pe Xbox Series X si Windows 10. Jocul este dezvoltat de cei de la Thunderful. Daca nu va suna cunoscut, este vorba despre aceiasi oameni care au lucrat la Steamworld. Inca nimic? Este ok, pentru ca sunt in aceeasi situatie cu voi.

Ca o paranteza, eu cred ca este o oarecare exagerare la mijloc. De ce zic asta? Pentru ca ambele console vor avea sub capota hardware asemanator, dezvoltat de AMD. Procesoare similare cu solutii grafice nu foarte diferite. Cred insa ca este important si modul in care sistemul de operare de pe fiecare consola va folosi si va pune in valoare aceste resurse. De aici tind sa cred concluzia ca Xbox Series X constituie un cadru mai prietenos de dezvoltare, mai ales ca procesul va fi asemanator cu cel de pe PC. Poate ca vorbim de niste dezvoltatori lenesi sau fara experienta foarte mare; ori chiar noul Xbox va fi semnificativ mai puternic decat PlayStation 5. Din pacate, Sony ofera exclusivitatile mai serioase, asa ca ramane de vazut daca puterea va conta in final.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button