PCTECHTech&IT

Cât de bine merge Freesync pe plăcile GeForce?

În cadrul demonstrației efectuate de Nvidia la CES, cu ocazia anunțării suportului pentru FreeSync/Adaptive-Sync pe plăcile video GeForce, s-a putut vedea o idee comună. Ce era certificat de Nvidia sau folosea un modul G-Sync mergea brici, iar ce nu era aprobat prezenta defecte.

Așa că s-a ivit întrebarea: „Chiar doar acele 12 monitoare funcționează bine cu FreeSync activ pe plăcile GeForce?”. Iar răspunsul pare a fi un răsunător:„NU!”.

Pentru varianta mai elaborată, vă sugerez să aruncați o privire pe testele efectuate de RTINGS.com. Mai bine de 25 de monitoare FreeSync au fost luate la bani mărunți, iar rezultatul a fost că cea mai mare parte din ele suportă modul de compatibilitate cu G-Sync. Până și cele cu prețuri foarte mici, ce nu pot depăși 60Hz. Doar șase din ele erau complet incompatibile, iar alte șase aveau compatibilitate parțială, cu mici probleme ocazionale. Personal, am fost foarte bucuros să văd că 24MP59G-ul meu se află acolo, cu suport deplin, cei 75Hz ai săi făcându-l ceva mai practic pentru jocuri cu FreeSync activ.

Dar dacă lista aceasta este insuficientă, puteți găsi aici un fișier de pe Google Docs destul de mare cu teste făcute de oameni de zi cu zi. Datele de acolo nu sunt tocmai 100% corecte, dar aveți măcar o idee generală la ce să vă așteptați dacă vreți să treceți la tabăra verde cu monitorul roșu.

[Rtings.com]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button