PCTECHTech&IT

Nvidia adoptă Adaptive Sync

În cadrul conferinței de la CES 2019 organizată de Nvidia, compania a dezvăluit ceva foarte important care cu siguranță va face viața mai ușoară pentru cei care vor să cumpere un monitor în viitorul apropiat.

Începând cu ziua de 15 ianuarie, noul driver pentru plăcile GeForce va veni cu suport pentru funcția de Adaptive Sync, permițând sincronizarea frecvenței monitorului cu numărul de cadre pe secundă dintr-un joc, pentru a preveni efectul vizual de rupere a imaginii.

Adaptive Sync este numele larg folosit pentru tehnologia FreeSync găsită la plăcile video Radeon, aceeași tehnologie pe care Intel anunță că o va adopta în viitorul foarte apropiat.

Asta nu înseamnă că Nvidia va renunța la G-Sync, dimpotrivă, procesorul dedicat folosit pentru această tehnologie a ajuns la a treia generație, suportă HDR și continuă să ofere avantaje suplimentare față de Adaptive Sync. Dar continuă să fie o tehnologie care adaugă în jur de 100 de dolari la prețul unui monitor.

Suportul nu va fi disponibil pentru fiecare monitor care în acest moment folosește FreeSync. Nvidia a fost foarte exigent, testând în jur a 400 de monitoare și considerând că doar 12 dintre ele se încadrează în cerințele necesare. Aceste monitoare vor fi certificate ca suportând Adaptive Sync pe plăcile GeForce, iar numărul lor va crește pe măsură ce Nvidia certifică monitoare noi. Monitoarele efective el puteți vedea listate în imaginea de mai sus.

Astfel, viitorul va fi mult mai puțin stresant atunci cei care nu au de gând să schimbe monitorul doar pentru a se putea folosi din plin de funcțiile noii plăci video.

UPDATE: Nvidia a clarificat ceva foarte important, pe monitoarele care nu au în mod oficial suport pentru modul de compatibilitate cu G-sync se va putea activa oricum funcția din panoul de setări. Așa că aveți șanse să puteți folosi mai departe monitorul vostru FreeSync IPS și dacă treceți la o placă video GeForce. Nu de alta, dar toate cele care au suport oficial pentru funcție în acest moment au panouri de tipul TN.

[Nvidia]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button