PCȘtiri ITTECH

Cum funcționează un monitor FreeSync nesuportat pe o placă video Nvidia

Din moment ce Nvidia a dezvăluit că doar 12 monitoare din cele 400 testate până acum vor avea FreeSync(Adaptive Sync) activ pe plăcile video GeForce ca standard, s-a ivit o întrebare foarte bună. Cum arată funcția activă pe un monitor pe care Nvidia încă nu l-a validat?

Răspunsul a ieșit la iveală mulțumită celor de la PCWorld, care s-au plimbat pe la CES în standul Nvidia, unde au găsit o demonstrație pe viu a unor monitoare FreeSync suportate și nesuportate, alături de unul G-Sync. Numele monitoarelor care nu erau încă validate nu erau afișate, siglele fiind acoperite, dar este puțin cam prea evident că era vorba despre un monitor Samsung și unul LG.

Monitorul Samsung afișa un efect de neclaritate a imaginii la mișcări rapide, conform celor de la Nvidia fiind o problema de overdrive a panoului. Cel de la LG însă avea probleme de întrerupere intermitentă a imaginii, vina fiind pusă tot pe monitor, Nvidia susținând, conform lui  Gordon Mah Ung de la PCWorld, că avea acea problemă până și pe o placă video Radeon.

Publicul n-a reacționat tocmai bine la acea declarație, unii posesori ai monitorului susținând că nu au dat de astfel de probleme cu FreeSync activ pe plăcile lor Radeon. Unii spun că problema ar fi că driver-ul GeForce încearcă să facă monitorul să funcționeze sub frecvența sa minimă, ceea ce duce la funcționarea sa incorectă.

Desigur, Nvidia susține că încearcă să lucreze la o experiență pe cât de bună cu putință pentru toată lumea, dar incidentul este văzut de public ca o manevră de marketing menită să facă FreeSync să arate rău în comparație cu G-Sync.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button