FilmePC&Consoles

Ecranizarea jocului Ghost of Tsushima va fi în limba japoneză

Chad Stahelski, regizorul filmelor John Wick, a primit de la Sony misiunea de a crea un film inspirat din jocul Ghost of Tsushima. Acesta vrea ca filmul să fie în limba japoneză și cu actori japonezi, lucru cu care cei de la Sony au fost de acord. Într-un interviu pentru publicația Collider, Stahelski a vorbit despre acest proiect:

Dacă vom face asta cum trebuie, filmul va fi uimitor din punct de vedere vizual. […] Se bazează pe personaje și are potențialul de a arăta foarte bine și de a avea o acțiune grozavă. Sincer, vom încerca să facem asta bazându-ne pe caracterul japonez al poveștii. Adică va fi vorba de o poveste din Japonia despre mongolii care invadează insula Tsushima. Doar actori japonezi, în limba japoneză. Sony este de acord cu asta și avem sprijinul lor. Am vizitat Japonia de când aveam șaisprezece ani. Iubesc această țară, iubesc oamenii de acolo și iubesc limba lor. – Chad Stahelski, regizor

Dacă ne gândim la filme și seriale cum ar fi Squid Game, se pare că publicul interesat să se uite la producții în limba japoneză sau cu actori japonezi este în creștere. Dar acest proiect tot va fi ceva nou și riscant din punct de vedere financiar, având în vedere faptul că este vorba de un film blockbuster făcut la Hollywood care va fi filmat integral în orice altă limbă decât engleză. Stahelski este conștient de acest lucru și consideră că asta îi va limita bugetul pentru film, dar acesta spune că e un lucru la care va fi bucuros să găsească soluții.

Deși alegerea făcută de regizorul american (care, apropo, este și cascador) este riscantă, eu unul cred că este cea mai bună, având în vedere că aici este vorba de o adaptare cinematografică a jocului Ghost of Tsushima, care s-a făcut remarcat prin acuratețea sa culturală. De aceea, și filmul merită să fie cât mai corect din acest punct de vedere, lucru la care se poate ajunge cu adevărat numai cu actori japonezi care vorbesc în limba lor.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button