Știri ITTECH

Facebook bloca știri despre problema sa masivă de securitate

Probabil vă amintiți că la sfârșitul săptămânii trecute a ieșit la iveală că în jur de 50 de milioane conturi de Facebook au fost compromise de o problemă la funcția de „View As”.

Dar dacă ar fi fost după Facebook în sine, n-ar fi aflat tocmai prea multă lume despre asta din cadrul rețelei de socializare, pentru că inițial erau blocate știrile de acest fel.

Mai mulți utilizatori au raportat că articolele de pe Associated Press și The Guardian despre problema de securitate erau blocate pe rețeaua de socializare, sistemul identificându-le ca fiind spam. Compania a confirmat că acele articole erau filtrate în mod incorect și a corectat problema.

Totuși, faptul că incidentul s-a întâmplat în primul rând, alături de numeroasele alte semene clare că Facebook face diverse lucruri necurate, a ridicat suspiciunea că n-a fost tocmai un accident, sau cel puțin te face să te întrebi ce alte lucruri vor fi marcate ca spam pe măsură ce rețeaua de socializare își continuă efortul de-a deveni ceea ce lumea consideră a fi internetul.

Compania tot este obligată în ultima vreme de diverse autorități guvernamentale să implementeze măsuri care să limiteze potențialul destructiv pe care îl poate avea asupra societății. Deocamdată nu prea pare să fi avut efect.

[Fight for the future]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button