RSS PaginaDeMediaSecuritateTECHTech&IT

50 de milioane de conturi de Facebook au fost compromise

Facebook a dezvăluit ieri ceva foarte neplăcut pentru un număr foarte mare de utilizatori. Aproximativ 50 de milioane de conturi de pe rețeaua de socializare au fost compromise din cauza unei probleme de securitate, iar alte 40 de milioane de conturi ar fi putut fi afectate.

Problema de securitate vine de la funcția „View As”, care în mod normal ar trebui să permită vizualizarea unui cont așa cum ar fi văzut de un alt cont. Din păcate, de vreun an de zile persistă pe Facebook o eroare care duce la apariția funcției de video upload pe paginile astfel văzute, care ocazional pot să conțină o cheie de autentificare care sub nici o formă nu ar trebui să fie acolo.

Rezultatul este că o persoană necunoscută poate căpăta acces la un cont de Facebook care nu îi aparține. Operatorii rețelei au observat un număr neobișnuit crescut de instanțe în care funcția „View as” era utilizată în ziua de 16 septembrie, iar când problema a fost observată s-a acționat rapid pentru a dezactiva funcția. Dacă în acest moment încercați să o folosiți, veți primi un mesaj că a fost dezactivată.

facebook view as

Totuși, până s-a putut face asta, în jur de 50 de milioane de conturi ar fi putut fi accesate în acest fel de persoane necunoscute, fiind căpătat în acest fel și acces la orice site atașat conturilor unde Facebook era folosit pentru autentificare. Detaliile de autentificare pentru aceste conturi au fost schimbate. Există suspiciunea că alte 40 de milioane de conturi ar fi putut să fie afectate, așa că au fost resetate detaliile de autentificare și pentru acestea. Nu înseamnă că parolele au fost schimbate, nu pare de parcă atacatorii au avut acces la acestea, dar orice cookie folosit anterior pentru autentificare este în acest moment invalid.

Anunțul a dus la o mică scădere a prețului acțiunilor companiei pe piața bursieră.

[Reuters, BBC]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button