SecuritateȘtiri ITTECH

Facebook recunoaște că îți folosește numărul de telefon pentru direcționarea reclamelor

Gizmodo a publicat un articol acum câteva zile în urmă, sugerând că Facebook folosește numărul de telefon pe care îl oferiți pentru autentificarea în doi pași, pentru a vă putea trimite anunțuri dedicate. Deși compania a sugerat anterior că nu a utilizat în mod deliberat detalii de securitate, a recunoscut, de fapt, că face acest lucru.

Facebook a folosit de mult timp informațiile dvs. de profil pentru a vă servi cu anunțuri personalizate. De exemplu, dacă includeți numărul vostru mobil în profilul vostru și, de asemenea, ați furnizat numărul dvs. într-un magazin online, cele două numere pot fi potrivite, astfel încât magazinul să vă poată identifica drept client. Acesta vă poate servi apoi cu un anunț adresat clienților existenți.

Dar reclamația raportată de Gizmodo este că Facebook va face acest lucru chiar dacă numărul de telefon mobil a fost furnizat numai cu scopul de a fi utilizat pentru autentificarea în doi pași pentru a vă conecta la Facebook. Această reclamație Facebook a recunoscut-o (oarecum indirect) redacției TechCrunch.

Am rugat Facebook să confirme că acesta este, într-adevăr, ceea ce face – pentru a fi siguri. Pentru că, sincer, ce naiba! Și ne-a trimis o declarație care confirmă faptul că folosește cu alt scop numerele de telefon pe care i le-a înmânat oamenii care doresc să-și securizeze conturile, pentru a trimite către ei reclame personalizate.

Iată declarația atribuită unui purtător de cuvânt al Facebook: „Folosim informațiile pe care oamenii le oferă pentru a oferi o experiență mai bună, mai personalizată pe Facebook, inclusiv anunțurile. Suntem clari în legătură cu modul în care folosim informațiile pe care le colectăm, inclusiv informațiile de contact pe care oamenii le încarcă sau le adaugă în conturile proprii. Puteți gestiona și șterge informațiile de contact pe care le-ați încărcat în orice moment.

Un purtător de cuvânt ne-a spus, de asemenea, că utilizatorii pot renunța la folosirea în alt scop a numărului lor de securitate dacă nu utilizează 2FA.

Suntem de părere cu TechCrunch în această privință: acesta este un comportament total lipsit de etică.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button