Știri ITTECHTelefoane

Essential Phone are un viitor foarte sumbru

Andy Rubin, unul din creatorii sistemului de operare Android, a înființat acum ceva vreme o companie nouă, numită Essential, care a lansat deja primul său telefon. Se numea Essential Phone. Dacă nu mai țineți minte prea multe despre el, felicitări, ați sesizat tocmai problema de bază a companiei.

Din cauza eșecului acestui telefon, compania Essential pare să își fi anulat planurile de a construi un nou model, alegând să se concentreze pe alte proiecte în acest moment, cum ar fi realizarea unui sistem pentru case inteligente, numit Essential Home.

Compania nu va fi închisă, lucrându-se în acest moment cu diverse bănci pentru a strânge bani pentru ca Essential să rămână în funcțiune. Posibilitatea de-a avea în curând un proprietar nu este exclusă.

Telefonul Essential a reușit să iasă în evidență doar prin două lucruri: este o atrocitate în ceea ce privește repararea sa   și este responsabil pentru aducerea infamului „notch” pe piață. Desigur, Essential avea o decupare mult mai mică decât iPhone sau orice alt model Android, care acoperea doar camera. Essential a mai încercat să aplice și idei de modularitate, care nu au decolat de nici un fel, ducând chiar la o vizită până la tribunal.

Vânzările acestui telefon au fost minuscule, în unele cazuri prețul său scăzând la o treime din cel de lansare după nici măcar un an de când și-a făcut apariția pe piață.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button