Telefoane

Essential a fost dat în judecată din cauza tehnologiei modulare

Telefonul creat de compania lui Andy Rubin, unul din arhitecții sistemului de operare Android, pare să îi provoace mai multe bătăi de cap decât părea probabil pentru ceva care încă n-a avut cine știe ce succes.

Telefonul Essential folosește un sistem de conectare a unor componente modulare, similare cu cele folosite de ultimele telefoane Motorola. Tocmai această componentă a dus la o plângere la tribunal, dar nu de la Motorola, ci de la de la o companie numită Keyssa.

De ce? Fiindcă acum câțiva ani Essential Inc și Keyssa Inc se aflau în discuții despre implementarea unui sistem de conectivitate wireless pentru diverse componente care pot fi atașate telefonului. Spre deosebire de modul în care funcționează Moto Mods, tehnologia făcută de Keyssa se bazează pe transmiterea de date folosind o conexiune wireless de pe banda de 60GHz. Există pini, dar aceștia sunt doar pentru curent.

Essential Inc ar fi fost inițial dornici să cumpere modulul care se ocupa de transferul de date de la Keyssa, dar apoi s-a răzgândit și a optat pentru un modul făcut de o altă companie. Acum Keyssa consideră că a avut o contribuție la dezvoltarea tehnologiei folosite la telefonul Essential, dar n-a primit nici un fel de compensație pentru asta. În cazul în care Essential nu găsește vreo explicație bună, ar putea avea de plătit o sumă măricică. Și considerând că telefonul n-a fost până acum cine știe ce, o astfel de pierdere nu va fi benefică.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button