Telefoane

Telefonul Essential pare a fi greu de reparat

Mult așteptatul telefon al lui Andy Rubin, unul din creatorii sistemului de operare Android, a sosit în cele din urmă. N-a fost prea multă fanfară, din moment ce nu este tocmai o mare revelație, deși pare a fi un telefon bunicel.

Essential are însă un mic defect, în cazul în care vrei să îl desfaci pentru a-l repara. Nu prea poți. Dacă îl desfaci, sunt șanse mai bune că vei strica ceva la pe lângă ce era deja defect. Conform raportului emis de iFixit, site-ul ce tot desface telefoane și diverse alte electronice, nu ar trebui să vă așteptați ca acest smartphone să fie ușor sau ieftin de reparat.

Modelul a primit un scor de numai 1 din 10, așa că nu este un dezastru complet la acest capitol, cum era Microsoft Surface Laptop. Totuși, pentru a putea fi desfăcut adezivul abundent a trebuit să fie înghețat, iar detașarea capacului de ceramică n-a prea ajutat la multe, din moment ce toate șuruburile erau orientate invers. Așa că pentru a putea accesa lucruri precum bateria, trebuie să dai jos ecranul telefonului, riscând crăparea stratului de sticlă protectivă, ceva ce s-a și întâmplat.

În interior, cel puțin bateria era ținută la un loc folosind un adeziv elastic ușor de îndepărtat. Însă componente care foarte probabil se vor strica ușor, precum portul USB, erau sudate de placa de bază. Și din moment ce telefonul duce lipsă de un jack audio, acel USB cu siguranță se va uza foarte ușor. Iar înlocuirea sa nu va fi simplă.

Reasamblarea telefonului este și ea o problemă, din moment ce dacă ai ajuns deja la acest punct ai un ecran spart și nevoie de foarte mult adeziv pentru a pune totul la loc.

Totuși, telefonul Essential în sine nu este rău, și ar urma să coste în jur de 700 de euro, când va ajunge efectiv în magazine.

[Ifixit]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button