Telefoane

Essential, un nou telefon de la creatorul lui Android

Andy Rubin, unul din arhitecții sistemului de operare Android, a dezvăluit în cele din urmă telefonul la care tot lucrează de ceva vreme, numit Essential.

Acesta are un preț piperat de 700 de dolari, dar vine cu o serie de trăsături care îl fac să pară ceva mai acceptabil la acest preț. Telefonul are un ecran care se întinde pe aproape toată suprafața părții din față, lăsând doar o bară mică în partea de jos și un făgaș pentru camera secundară. Ecranul suportă o rezoluție de 2560 x 1312.

 

Cadrul telefonului este construit din titaniu, iar capacul este făcut din ceramică, elemente cu care producătorul se laudă. Nu de alta, dar nu prea o poate face cu configurația hardware, din moment ce este pe cât de standard poate fi cea a unui flagship. Cel mai nou chipset Snapdragon, 835, 4GB de RAM și 128GB de stocare. Sistemul de operare este varianta standard a lui Android.

Partea interesantă vine de la modul în care Essential tratează add-on-urile. Telefonul vine ca standard cu două camere principale, una de 13 megapixeli și una monocrom făcută pentru a da mai mult detaliu în condiții de lumină scăzută. Ansamblul poate înregistra video în 4K. Dar dacă vreți mai mult, puteți instala o cameră adițională capabilă să înregistreze pe 360 de grade. Camera se atașează cu un clip magnetic ce mai poate fi utilizat la atașarea a diverse altor lucruri, cum ar fi un doc de încărcare.

Camera în sine poate fi cumpărată separat, sau la pachet cu telefonul pentru 900 de dolari, deși momentan este o promoție pentru doar 750 de dolari.

Essential a mai anunțat și propria competiție pentru Amazon Echo cu această ocazie, despre care nu sunt foarte multe detalii.

[Tech Crunch]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button