AutoMOREȘtiri IT

Elon Musk ar putea fi dat afară de la conducerea companiei Tesla

Elon Musk n-a avut un an grozav. De la incidentele petrecute la fabrica Tesla, la micul scandal iscat în cazul copiilor prinși în acea peșteră din Thailanda. Iar una din isprăvile sale mai recente l-au băgat în bucluc și cu autoritățile din SUA.

Luna trecută Musk a declarat că ar avea planuri pentru transformarea companiei Tesla într-o entitate privată, urmând să cumpere înapoi acțiunile la prețul de 420 de dolari bucata. Asta a dus la creșterea cotației pe bursă a companiei, anunțul generând foarte multă forfotă. Spre finalul lunii august situația s-a clarificat puțin, ajungându-se la concluzia că Tesla va rămâne o companie publică.

În SUA sunt anumite norme și legi care împiedică directorii de companii să genereze astfel de confuzie în piață, deoarece periclitează avuțiile investitorilor. Așa că SEC (Comisia de Titluri De Valoare și Bursă), care se asigură că nu încalcă prea mult vreo companie acele reguli, a decis să intervină săptămâna aceasta în poveste.

SEC cere în instanță ca Elon Musk să nu mai aibă dreptul să ocupe un rolul de director sau ofițer, efectiv împiedicându-l să mai aibă un rol de conducere în propria sa companie.

Elon Musk a declarat că este profund dezamăgit și întristat de această veste, și că toate acțiunile sale au fost mereu bazate pe un interes profund față de adevăr, transparență și binele investitorilor.

Imediat după anunț, prețul acțiunilor companiei a scăzut de la 307 dolar la 270, și continuă să scadă.

În cazul în care Musk nu se va putea apăra în tribunal, atunci zilele sale ca șef al companiei Tesla ar putea fi numărate.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button