AutoMOREȘtiri IT

Elon Musk intenționează să transforme Tesla dintr-o societate publică într-una privată

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a trimis un e-mail angajaților, explicând planul său – dezvăluit pentru prima dată într-un tweet criptic – de a transforma Tesla într-o companie privată.

Ca societate publică, suntem supuși variațiilor majore a prețului acțiunilor noastre, care poate fi o distragere majoră pentru toți cei care lucrează la Tesla. Fiind publici, acest lucru ne subordonează și ciclului câștigurilor trimestriale, care pune presiuni enorme pe Tesla pentru a lua decizii care ar putea fi potrivite pentru un anumit trimestru, dar nu neapărat potrivite pe termen lung.

Legislația americană face distincția între companiile private și cele publice. Companiile publice sunt companii ale căror acțiuni sunt disponibile pentru cumpărare de către oricine pe piețe publice, cum ar fi Bursa din New York și NASDAQ. Companiile publice dețin adesea mii de acționari – de la planuri imense de pensii și fonduri mutuale la investitori obișnuiți cu amănuntul.

În schimb, companiile private au un număr mai mic de acționari – în general mai puțin de 2.000 – și nu sunt disponibile pentru cumpărare pe piețele publice. Deoarece acțiunile lor nu sunt deținute de către membrii publicului larg, aceștia nu sunt obligați să publice rezultatele financiare trimestriale sau alte informații relevante.

Musk a regretat mult timp necesitatea de a face din Tesla o companie publică în 2010, iar acum pare să fie gata să facă ceva în acest sens. Într-un tweet de marți după-amiază, el a anunțat trecerea ca fiind practic efectuată, în așteptarea aprobării acționarilor:

Sprijinul investitorilor este confirmat. Singurul motiv pentru care acest lucru nu este sigur este că este condiționat de votul acționarilor.

În scrisoarea sa către angajați, Musk a subliniat, de asemenea, presiunea vânzătorilor speculatori ca un dezavantaj major pentru a fi o companie publică. Aceștia sunt speculatori care pariază efectiv împotriva prețului acțiunilor lui Tesla, adăugând o potențială volatilitate prețului acțiunilor Teslei și oferindu-le un câștig atunci când compania înregistrează un eșec. Mutarea acțiunilor companiei Tesla de pe piețele publice ar face mult mai dificil ca oamenii să se angajeze în vânzarea speculantă a acțiunilor Tesla.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button