MOREȘtiri IT

Elon Musk: Tesla va rămâne o companie publică

Toată povestea stranie a început cu un tweet pe 7 august, pe care mulți nu erau siguri că ar trebui luat în serios. Aproape imediat, prețul acțiunilor companiei a urcat și chiar a fost suspendat pentru scurt timp. După o săptămână, Musk a dezvăluit că fondatorul misterios a fost fondul suveran al Arabiei Saudite.

Cu toate acestea, datorită modului ciudat în care acest anunț a fost transmis, compania a fost obiectul unei analize din partea a Securities and Exchange Commission și a supărat pe unii investitori, care au deschis cinci procese federale.

Recent, în data de 14 august, Tesla a anunțat că consiliul de administrație al acesteia a format o „comisie specială” formată din trei directori pentru a examina posibilitatea de a transforma compania în una privată.

Comitetul special nu a primit încă o propunere formală din partea domnului Musk cu privire la orice tranzacție privată în curs și nici nu a ajuns la nicio concluzie cu privire la oportunitatea sau fezabilitatea unei astfel de tranzacții.

Nu se pot da asigurări cu privire la probabilitatea, termenii și detaliile oricărei propuneri sau potențiale tranzacții private, că orice propunere făcută de domnul Musk cu privire la o potențială tranzacție privată va fi acceptată de comisia specială, că documentația definitivă referitoare la orice tranzacția privată va fi executată sau o astfel de tranzacție va fi finalizată.

Această comisie a fost dizolvată oficial joi, 23 august, potrivit unei declarații a consiliului însuși.

În ultimele câteva săptămâni, am pus bazele unui proces condus de un comitet special al consiliului pentru a evalua o propunere în care Elon intenționa să transforme Tesla într-o companie privată.

Consiliul a continuat:

Ieri, am avut o întâlnire de consiliu, în timpul căreia Elon a raportat despre munca pe care el și consilierii săi o fac în legătură cu acest efort. Elon a comunicat consiliului că, după ce a făcut acest lucru și a luat în considerare toți factorii, el crede că o cale mai bună este să nu mai urmărim o trecere a companiei Tesla la una privată. După ce am discutat acest lucru, am dizolvat Comitetul special. Consiliul de administrație și întreaga companie se concentrează pe asigurarea succesului operațional al Teslei și susținem pe deplin pe Elon pe măsură ce continuă să conducă compania înainte.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button