CommunityMOREȘtiri ITTECH

După ce a pățit-o în Rusia, Telegram e interzis acum și în Iran

Luni, autoritățile iraniene de aplicare a legii au ordonat furnizorilor de servicii de Internet să blocheze traficul aplicației anonime de mesagerie Telegram, la patru zile după ce Compania Infrastructurii de Telecomunicații din Iran a anulat licența aplicației de a opera în țară.

Procurorul-șef din Tehran, capitala Iranului, a susținut că serviciul este folosit de pornografi și teroriști și a ordonat ca interdicția să fie aplicată într-un mod care ar împiedica utilizatorii să o ocolească printr-o rețea privată virtuală.

Iranul a făcut anterior o conexiune între Telegram și atacurile ISIS din Tehran în iulie 2017. De asemenea, guvernul iranian a blocat temporar Telegram în ianuarie în timpul demonstrațiilor la nivel național sub pretexte de securitate națională. Dar, potrivit agenției iraniene de presă MNA, președintele Comisiei pentru Securitate Națională și Politică Externă, Alaeddin Boroujerdi, a declarat într-un interviu radio din 1 aprilie că serviciul va fi interzis permanent și înlocuit cu o alternativă dezvoltată pe plan intern.

Mișcarea Iranului reflectă situația guvernului rus, care își continuă eforturile de blocare a Telegram-ului după ce dezvoltatorii aplicației au refuzat să furnizeze chei de criptare pentru a accesa mesajele utilizatorilor. Eforturile de blocare a Telegram-ului în Rusia au determinat ISP-urile rusești să blocheze grupuri mari de adrese de Internet la furnizorii de servicii de cloud, inclusiv Google și Amazon, deoarece utilizatorii de Telegram au început să utilizeze servicii proxy și VPN-uri create în cloud. Protestele continuă în Rusia în legătură cu această acțiune a guvernului, inclusiv un protest de luni, în care mii de oameni au aruncat avioane de hârtie reprezentând sigla aplicației Telegram.

Apropo de asta, Indonezia, o altă țară cu un număr mare de utilizatori de Telegram, a interzis aplicația în iulie anul trecut din cauza temerilor legate de terorism, apoi a anulat această interdicție în luna august a aceluiași an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button