TECH

Telegram, interzis în Mama Rusie!

Aproape 10 milioane de ruși nu vor mai putea folosi aplicația de chat Telegram, ca urmare a unei hotărâri judecătorești care obligă companiile de telecomunicații să blocheze această aplicație.

Problemele au apărut când Telegram Group Inc. a refuzat să ofere accesul autorităților ruse la datele utilizatorilor Telegram și la mesajele criptate trimise / primite de aceștia.

Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media din Rusiaa solicitat punerea în aplicare imediată a deciziei judecătorești, de restricționare a accesului utilizatorilor ruși la aplicație, deși cei de la Telegram au la dispoziție 30 de zile pentru a face apel.

Luna trecută, Telegram Group Inc. a pierdut procesul de la Curtea Supremă, prin care încerca să convingă asupra neconstituționalității solicitării Serviciului Federal de Securitate de a avea acces la corespondența utilizatorilor de Telegram cu scopul de a preveni terorismul.  Roskomnadzor este decis să includă aplicația pe lista resurselor de Internet interzise în Rusia.

Avocații companiei Telegram au declarat că vor face apel față de decizia judecătoriei din Moscova care a decis blocarea aplicației de chat.

Purtătorul de cuvânt al Președintelui Vladimir Putin consideră că decizia blocării aplicației este una regretabilă, dar spune că oficialii de la Kremlin care folosesc acum această aplicație, vor găsi alte opțiuni pentru chat online rapid și sigur.

Numărul utilizatorilor de Telegram a depășit cifra de 200 de milioane de persoane, la nivel global. Compania a primit recent 1,7 miliarde de dolari de la investitori și plănuiește să își facă monedă virtuală.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button